Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Spektakl u Rovinju

'Što čovjek može napraviti za osam stotinki? Izgubiti utrku'

Hannes Arch pobijedio je na spektaklu u Rovinju Red Bull Air Race.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Žarko sam želio ovdje pobijediti jer sam znao da će me gledati cijela moja obitelj, ali da će doći i mnogo mojih Austrijanaca zbog blizine Hrvatskoj. Stavio sam si veliki pritisak na leđa, ali očito da me je to dodatno motiviralo, što je jako zanimljivo jer sam se danas probudio s osjećajem kako nisam na 100 posto mogućnosti. Ni u jednom trenutku nije mi djelovalo da sam ovako brz kao što sam bio",priznao je Hannes Arch.

Austrijska fešta u Rovinju: Arch slavio iznad Valdibore! 

"Baš si razmišljam što čovjek uopće može napraviti u svega osam stotinki sekunde i doista se nisam mogao ničega sjetiti. Ali, očito da u osam stotinki sekunde možeš izgubiti utrku. Bilo je zbilja neobičajeno jer smo imali utrku koju nitko od nas nije do sada vozio. Kad je prvi kolega udario u pilon, srca vozača su počela lupati kao luda. Znam da moje zasigurno jest! Bit će ovo sjajna sezona", kazao je drugoplasirani Paul Bonhomme, dok je Arch dodao:

"Nova pravila učinala su vožnju još uzbudljivijom, ali i opasnijom. Ne zbog zdravlja već zbog rezultata jer sada, ako srušiš pilon, ispadaš iz cijele utrke, a samim time moguće je i iz cijele borbe za naslov prvaka. Svaka pogreška je postala skuplja nego ikada!"

Pravu senzaciju osvajanjem trećeg mjesta napravio je Japanac Yoshihide Muroya: "Nikada ne očekujem nešto veliko tako da do ulaska među posljednjih četiri nisam bio nervozan, a onda sam shvatio da moram dati sve od sebe jer želja mi je biti stalno na pobjedničkom podiju uz ove čudovišne pilote kao što su Bonhomme i Arch."

Organizatori su na kraju bili posebno ponosni: "Ovo je bila jako zanimljiva utrka iz više kuteva gledanja. Rovinjska uvala Valdibora naprosto je prekrasna, ali nešto manja u odnosu na naše standardne staze pa smo je morali malo modificirati. Najveći problem stvarao nam je ovaj današnji vjetar, pa smo imali vjerojatno najviše rušenja pilona ikada u povijesti našeg natjecanja. Nakon što su trening i kvalifikacije prošle uz mirni južni vjetar, danas smo imali zahtjevan zapadnjak i vozačima je bilo jako teško", kazao je direktor utrke Jim Dimatteo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider