Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Euforija u gradu

Stipe Miočić strastveno prati bejzbol i poručuje: "Bit će opet velika godina"

Amerikanci su ludi za bejzbolom, a u tom sportu igrači zarađuju više nego li, primjerice, u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland je grad Jessea Owensa, Paula Newmana, Stipe Miočića ali i gospodina Boba Fellera.

Radi se o jednom od najvećih bacača u povijesti bejzbola, legendi Cleveland Indiansa. Amerikanci su ludi za bejzbolom, a sezona je u punom jeku.

Ako je nedjelja i 13 sati, Amerikanci navlače dresove za bejzbol i hrle na stadione. Progressive Field u Clevelandu hram je Cleveland Indiansa. Bejzbol je, u recimo, SAD-u, Japanu ili Kubi među tri najpopularnija sporta. I ako Amerikance pitate: idealan izlazak za obitelj.

Zašto Amerikanci toliko vole bejzbol?

"Zato što je super i američka tradicija", odgovorili su navijači za kamere Nove TV u Clevelandu.

"Lijepo je vrijeme. Dođeš s obitelji na utakmicu. Pojedeš hot dog, popiješ nekoliko piva. To je američki."

Nije vam dosadan sport?

"Meni osobno ne."

Zbog jedne "kvake" igrači plaćeniji nego u NBA ligi

Ako niste znali, u bejzbolu ne postoje ograničenja oko ugovora kao u nekim drugim sportovima i zato su najveće zvijezde bejzbola plaćenije i od košarkaša.

Bacač LA Dodgersa Clayton Kershaw prima 33 milijuna na godinu i najplaćeniji je u ligi. Iz njega su se smjestili Zack Greinke iz Arizone s milijun dolara manje. Slijedi David Price iz Boston Red Soxa, dok Miguel Cabrera i Justin Verlander iz Detroit Tigersa zarađuju po 28 milijuna dolara godišnje.

Usporedbe radi, LeBron James na godinu prima 31 milijun dolara što je dva milijuna manje od najplaćenijeg bejzbolaša. Kyrie Irving i Kevin Durant imaju manje godišnje plaće od pet najplaćenijih bejzbolaša.

Ugovor težak 325 milijuna dolara

Evo još jedan frapantan podatak. Giancarlo Stanton iz Miami Marlinsa je potpisao ugovor koji mu jamči 325 milijuna dolara za 13 godina. Godišnje 25 milijuna.

"Ne znam što bih rekao. To mi jednostavno nema smisla. Mislim da su preplaćeni, ali što ja tu mogu učiniti", pita se navijač Tom.

Svaka momčad u ligi koja broji 30 klubova u regularnom dijelu sezone odigra čak 162 utakmice. Tek onda slijedi doigravanje.

"Mislim da će Cleveland doći do doigravanja. Kada dođete do tamo, nikada ne znate što se može dogoditi. Imamo dobre udarače, bacače i nadam se da ćemo opet do finala", optimistično će Jim.

Miočić: Indiansi idu do kraja

Isto se nada i veliki fan Indiansa koji je lud za bejzbolom Stipe Miočić.

"Idu do kraja. Košarkaši izgledaju nepobjedivo, Indiansi odlično. Bit će opet velika godina za Cleveland", uvjeren je Stipe koji čeka idućeg protivnika nakon velike pobjede protiv Juniora dos Santosa.

Mi, priznajemo, nismo očarani bejzbolom. Mi smo za neke druge, dinamičnije sportove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider