Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Derbi Eura

Srpski izbornik uoči okršaja s Hrvatskom: Bit će agresivno!

Izbornik srpske vaterpolske reprezentacije Dejan Savić rekao je srbijanskim medijima da očekuje neizvjestan susret protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu koje se ovog mjeseca igra u Budimpešti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbija je u četvrtak pretrpjela poraz od domaćina 8-6, te je pred njom ključna utakmica u borbi za drugo mjesto u skupini protiv reprezentacije Hrvatske. Savić smatra da će odlučujuća biti agresivnost jedne od reprezentacija, odnosno da će ista donijeti pobjedu.

"Mađari su odigrali sjajan susret. Riskirali su puno s grubom igrom i isključenjima, ali su se fantastično branili, odnosno mi smo bili slabiji u realizaciji igrača više. Ako mi uspijemo takvu igru prikazati protiv Hrvata, onda bi rezultat mogao biti povoljniji. Njih muči neočekivani remi sa Španjolskom, a nakon našeg poraza drugo mjesto je otvoreno", rekao je Savić za srbijanske medije.

"Pritisak je isti s obje strane. Moramo odigrati bolje nego protiv Mađarske, a ključ će biti način na koji ćemo ući u susret. Bit će tvrdo i neizvjesno do samoga kraja", rekao je Savić.

Hrvatska i Srbija igrali su dosada 17 puta, devet je puta slavila Srbija, sedam puta Hrvatska, dok je samo jedan dvoboj završen remijem.

"Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako ćemo se vratiti na pobjedničku stazu. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali protiv Mađara. – glava i strpljenje. Jedan poraz ne znači ništa ako iz istog izvučete pouku. Znamo koliko vrijedimo i što želimo na ovom prvenstvu", rekao je Filip Filipović, koji također očekuje puno kontakata u bazenu i puno isključenja.

"Hrvati ne mijenjaju stil igre ni kada u bazen uskoči druga postava. Bit će agresivno, s puno kontakata, puno isključenja..."

Vratar Gojko Pijetlović mogao bi biti ključan čovjek reprezentacije Srbije u sutrašnjem dvoboju.

"Volio bih da nastavimo igrati kako smo igrali protiv Mađarske, ali s razlikom da pobijedimo. Obrana je bila dobra protiv Mađara, ali napad to nije pratio. S Hrvatima će biti neizvjesno, no oni imaju veći pritisak zbog remija protiv Španjolske. Nama pobjeda donosi drugo mjesto, a po kvaliteti vjerujem da imamo dobru podlogu da ju ostvarimo", zaključio je srbijanski vratar. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider