Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Klasa 470

Srebro za Fantelu i Marenića: Peta medalja sa svjetskih prvenstava!

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su srebrnu medalju u klasi 470 na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Santanderu, to im je peta medalja sa SP-a nakon zlata 2009. i bronci od 2010. do 2012.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema stanju s bodovima u plovu za medalje četiri su posade igrale za odličja, vodeći Australci Belcher i Ryan, Fantela i Marenić na drugom mejestu uoči plova za odličja, Grci Mantis i Kagialis na trećem s pet bodova više od hrvatske posade i Britanci Patience i Willis na četvrtom sa 15 bodova viška. Fantela i Marenić su taktički odradili start, koncentrirali se na Grke i Britance, međutim uskoro su ih "nagazili" Australci koji im u prvoj stranici u vjetar nisu dali disati, pa su konkurenti za srebro i broncu malo pobjegli, međutim opet dobrom taktikom do cilja Fantela i Marenić su uspijeli sačuvati srebrno odličje. Svjetski prvaci su Australci, brončani su Grci.

"Srebro je tu u kolekciji, dodali smo petu medalju, sretni smo, bio je težak tjedan i nemam što dodati. Naporno smo radili, sezona je bila duga i stvarno smo sretni", rekao je Fantela.

"Cijeli tjedan je bio težak, počelo je s bonacama, trebalo je tu biti psihički jak, mislim da smo to dobro odradili. Zadnjih par dana je bilo vjetrovito, i to smo super odradili. Danas u plovu za odličja Australci su nas je skoro koštali drugog mjesta, centimetri su opet odlučivali, uspijeli smo zadržati srebro. Prezadovoljni smo", dodao je Marenić.

Zbog preslabog vjetra finaši u subotu nisu ništa odjedrili, pa u nedjeljni plov za odličja s normom za Olimpijske igre u Riju 2016. ulazi Ivan Kljaković Gašpić. Britanac Giles Scott osigurao je zlato, a Ivan ima 13 bodova prednosti u odnosu na Francuza Jonatana Loberta na trećem mjestu i 14 u odnosu na Britanca Edwarda Wrighta na četvrtom. To je dosta udobna prednost, a dobro je za našeg kormilara što samo jedan bod dijeli Loberta i Wrighta, koji bi se tako taktički mogli više koncentrirati na međusobnu borbu.

"Sutra je zadnji dan, što će puhati to sam Bog zna, ali to ćemo ostaviti njemu na brigu, ja ću se pobrinuti da se dobro odmorim, naspavam, da budem spreman. Situacija je u redu, ne vidim realno neku preveliku prijetnju, samo trebam mirno odjedriti regatu do kraja i to je to. Mislim da ne bi trebalo biti problema", rekao je Kljaković Gašpić, koji u osam plovova za Finn nijednom nije prošao ciljem lošije od šestog mjesta, što je za svjetsko prvenstvo vrlo impresivan niz.

Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u zauzeli su 21. mjesto. Nažalost nisu ispunili normu za Rio. Slijedeća prigoda je iduće godine na Svjetskom prvenstvu u Argentini. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider