Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa im nije sveto

Sramota MOO-a: Izbacit će hrvanje s Olimpijskih igara?

Hrvanje bi moglo ispasti s popisa olimpijskih sportova počevši od Igara 2020. godine, preporučio je izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor IOC-a je na današnjoj sjednici odlučio o 25 bazičnih sportova za Olimpijske igre 2020. koje će predložiti na usvajanje 125. zasjedanju IOC-a.

Bazičnih 25 sportova činit će atletika, veslanje, badminton, košarka, boks, kajak-kanu, biciklizam, konjički sport, mačevanje, nogomet, gimnastika, dizanje utega, rukomet, hokej, judo, plivanje, moderni petoboj, taekwondo, tenis, stolni tenis, streljaštvo, streličarstvo, triatlon, jedrenje i odbojka.

Dakle, na popisu nema hrvanja koje je na popisu olimpijskih sportova od prvih modernih Olimpijskih igara 1896. godine.

''Ovo nije konačna odluka, ovo je samo preporuka'', komentirao je glasnogovornik IOC-a Mark Adams.

Ukoliko Zasjedanje prihvati prijedlog hrvanje će se priključiti baseballu/softballu, karateu, koturaljkanju, sportskom penjanju, skvošu, wakeboardingu i wushuu u utrci za mjesto kao dodatni sport na programu Igrama 2020. Ovih osam sportova predstavit će se izvršnom odboru IOC-a u svibnju, na sastanku u Sankt Peterburgu, kada će izvršni odbor odlučiti o tome koji će od njih predložiti na usvajanje 125. zasjedanju IOC-a.

Kako bi olimpijske igre ostale zanimljive za sve naraštaje ljubitelja sporta, Komisija MOO-a za olimpijski program nakon svakog izdanja Igara provodi analizu svakog pojedinog sporta. Tako su 2009. golf i ragbi dodani na program za OI Rio 2016.

125. zasjedanje IOC-a održat će se od 7. do 10. rujna Buenos Airesu u Argentini.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider