Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čak tri produžetka

Spektakl koji je dugo trajao: Chicago slavio u Anaheimu

Hokejaši Chicago Blackhawksa poravnali su omjer u pobjedama na 1-1 protiv Anaheim Ducksa u finalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige slavljem od 3-2 izborenom u trećem produžetku drugog susreta igranog u Anaheimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak važne pobjede Blackhawksa bio je Marcus Kruger koji je uspio poslati pločicu iza leđa odličnog vratara domaćih Frederika Andersena nakon 16:12 minuta igre u trećem produžetku. Bio je to prvi pogodak kojega je Andersen primio nakon 110 minuta hokeja i 47 uzastopnih obrana.

Chicago je odlično započeo drugi dvoboj finala Zapada, te je nakon 6:19 minuta igre imao prednost od 2-0, a oba pogotka gosti su postigli s igračem više na ledu. Prvoga je postigao Andrew Shaw (2:14) skrenuvši udarac Duncana Keitha s plave linije koji je prevario Andersena. Sličan je bio i drugi gol koji je pripisan Marianu Hossi (6:19), udarac je uputio Bryan Bickell, a u gužvi pred vratima pak su dirali prvo Hossa, a potom i branič domaćih Simon Despres od kojega se na kraju pak i odbio u mrežu.

U tom trenutku omjer udaraca je bio 8-1 u korist gostiju, ali domaći su se potom probudili, te ubrzo i smanjili zaostatak golom Andrewa Cogliana (9:14). I u drugu trećinu bolje su ušli Blackhawksi, ali nisu uspjeli povećati prednost, da bi u drugom dijelu tog perioda igre uslijedio veliki pritisak domaćih koji im je na kraju donio i poravnanje. Anaheim je u posljednjih 11 i pol minuta druge trećine uputio 17 udaraca prema vratima Coreya Crawforda, a Blackhawksi samo jedan prema Andersenu, pa je logična posljedica bio izjednačujući pogodak kojega je postigao Corey Perry (37:30).

Treća trećina i produžeci protekli su u otvorenoj igri u kojoj su oba sastava imali prilike za pobjednički pogodak o čemu svjedoči i omjer udaraca na vrata koji je bio 37-36 u korist gostiju prije no što se Kruger odlično snašao pred vratima Ducksa, on je uspio primiriti pločicu nakon udarca Brenta Seabrooka, te ju ugurati u mrežu za veliko slavlje Blackhawksa.

Utakmica koja je na kraju trajala 116:12 minuta čiste igre najdulja je u povijesti Blackhawksa, a druga najdulja u povijesti Ducksa, nakon one u kojoj su u travnju 2003. svladali Dallas Starse u petom produžetku. Domaći vratar Andersen na kraju je upisao 53 obrane, ali i taj je doseg zasjenio gostujući čuvar mreže Crawford koji je obranio 60 od 62 udarca koji su išli u okvir njegova gola.

Treća i četvrta utakmica ovih suparnika igrat će se u Chicagu, a plasman u veliki finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

U finalu Istoka igraju New York Rangersi i Tampa Bay Lightning, a omjer u pobjedama u njihovom dvoboju trenutačno je također 1-1 uoči večerašnje treće utakmice u Tampi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider