Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
'Duboko smo potreseni'

Šokantna vijest iz SAD-a: Bivši hokejaš Medveščaka i NHL legenda preminuo u 35. godini

Kanadski hokejaš s dugogodišnjim NHL iskustvom, 35-godišnji Steve Montador, koji je 2013. u deset utakmica u KHL-u nosio dres Medveščaka i potom završio karijeru, pronađen je u nedjelju mrtav u svom domu u Mississaugi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejski svijet je u nedjelju ostao šokiran viješću da je policija u nedjelju rano ujutro pronašla beživotno tijelo Stevea Montadora u njegovom domu u Ontariju. Policija je u Montadorov dom u Mississaugi stigla na poziv njegova prijatelja koji ga je pronašao mrtvog. Prema izvješćima novinara lokalnog dnevnika "Mississauga News" nema naznaka da se radi o nasilnoj smrti.

Umirovljeni branič s desetogodišnjim NHL iskustvom tijekom svoje karijere nosio je dresove Calgary Flanmesa, Florida Panthersa, Anaheim Ducksa, Boston Bruinsa, Buffalo Sabresa i Chicago Blackhawksa za koje je u 571 nastupu postigao 33 gola i imao 98 asistencija.

Veliku karijeru završio u Medveščaku

Montadora se dobro sjećaju i hrvatski ljubitelji hokeja na ledu jer je 2013. godine u Medveščakovoj premijernoj KHL sezoni stigao kao jedno od najvećih imena. Nažalost, odigrao je samo deset utakmica koje su, ispostavilo se, bili i njegovi posljednji natjecateljski nastupi.

"Teško je u ovakvim trenucima pronaći prave riječi. Iskreno sam šokiran, tužan prije svega činjenicom da se ugasio jedan mladi život. Tužan sam i potresen iz razloga što sam imao priliku upoznati Stevea Montadora koji je unatoč činjenici da je bio istinska sportska zvijezda bio toliko pristupačan i jednostavan, pun strasti i ljubavi prema sportu, koju je prenio na sve nas. Steve Montador će ostati zapisan zlatnim slovima u srcima svih Medveščakovih navijača kao neizostavni član Medveščakove obitelji te kao istinska ljudska i sportska veličina. Ovom prilikom želim izraziti iskrenu sućut njegovoj obitelji, svim njegovim prijateljima. Mi u Medveščaku s ponosom ćemo nositi uspomenu na Stevea Montadora i na sve ono što je dao za svoga kratkog, ali nezaboravnog boravka u Zagrebu", izjavio je predsjednik KHL Medveščaka Damir Gojanović za službeni klupski internetski portal.

Reakcije na vijest o Montadorovoj smrti stižu i sa svih strana NHL-a.

"Steve će zauvijek biti upamćen kao član obitelji Flamesa. Iznimno smo ponosni što je nosio dres Calgaryja i na njegov važan doprinos na ledu i izvan njega tijekom tog razdoblja", stoji u izjavi koju su objavili Calgary Flamesi.

"Duboko smo potreseni viješću o smrti Stevea Montadora. On je bio sjajna osoba i brzo je sklapao prijateljstva s bilo kim na koga je naišao baveći se hokejom", izjavio je izvršni direktor Udruge NHL igrača Don Fehr.

"Monthy se mnogo smijao i klizalište je činio zabavnim mjestom. To je tako tužno. Prošlog sam ljeta proveo neko vrijeme s njim", na svom je twitter profilu napisao hokejaš Vancouvera Ryan Miller koji je s Montadorom dijelio svlačionicu u Buffalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider