Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Neprocjenjiva vrijednost"

VIDEO Između utrka na Sljemenu spektakl u centru Zagreba

Posljednje pripreme za Snježnu kraljicu vrše se u noći s ponedjeljka na utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ženska utrka na rasporedu je ovog utorka s početkom u 13:00, a skijaši će se utrkivati 5. siječnja. Za Zagrepčane i njihove goste u samom centru grada priprema se pravi spektakl - od Bakačeve do Trga bana Jelačića spuštat će se 18 pobjednika Svjetskog skijaškog kupa što će biti vrhunac proslave obilježavanja 50 godina od prve utrke u Svjetskom kupu.

U Zagreb dolazi 18 ukupnih pobjednika Svjetskog kupa koji će se spuštati stazom u centru grada, a među njima će narcano biti i naši Janica i Ivica Kostelić. Tome će prethoditi izvlačenje startnih brojeva za mušku utrku kada će se 15 najboljih slalomaša svijeta spuštati niz Sljeme.

Budžet isti kao i prijašnjih godina

Dok će svi događaji oko ove gradske staze za građane i gledatelje biti besplatni, cijela skijaška priča oko Snježne kraljice i ove godine ima svoj budžet.

"Ukupni budžet za Snježnu kraljicu je ove godine 23.5 milijuna kuna, od toga 75 posto sredstva kao i prijašnjih godina dokle iz komercijalnih izvora kao i prijašnjih godina, znači sponzori, tv prava, prodaja uilaznica i cijeli ovaj program koji imamo ove godine, koji zamjenjuje utrku legendi koje smo imali prijašnjih godina je uklopljen u cijeli taj budžet", ističe Kristina Laco iz organizacijskog odbora Snježne kraljice.

Radovi od Bakačeve do Trga bili su u punom jeku još od ponedjeljka ujutro. Postavljene su zaštitne ograde, reflektori, cilj i start, a tu je već i tribina.

"Dovedite djecu na snijeg"

Inače, staza će u Centru grada osatati od 5. do 15. siječnja. Za djecu će biti organizirana i škola skijanja i sve se to u sklopu FIS-ove manifestacije "Dovedite djecu na snijeg".

Snijega će konačno biti jer uigranoj skijaškoj ekipi na ruku ide i dobra prognoza. A imena poput Marka Girardellija, Špele Pretnar, Jure Košira ili na kraju Janice i Ivice Kostelića gledateljima su ionako najbolja pozivnica za skijaški spektakl.

U Dnevnik Nove TV s posljednjim informacijama iz centra Zagreba javio se reporter Nove TV Stipe Sladoljev s kojim je u društvu bio Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza.

"Vjerujem da će dečki biti brzi. U svakom slučaju će raditi cijelu noć kako bi u 7:00 bilo gotovo, a vjerujem da će biti i prije", optimističan je Pavlek koji je zajedno s predsjednikom Hrvatskog skijaškog saveza Mihom Glavićem bio kod premijera Andreja Plenkovića.

Što premijer Plenković misli o cijelom ovom događaju?

"Premijerovo mišljenje morate pitati njega, ali prema onome kako je razgovor tekao, bio je vrlo zadovoljan ovom idejom i dapače, najavio je svoj dolazak. On je dugo godina radio u diplomaciji i zna koliko je teško dovesti velika imena. Imam najave da će prijenos biti u Austriji, Švicarskoj, Švedskoj, Eurosportu, ali i BBC-ju. Vjerujem da su takve slike i kadrovi od neprocjenjive vrijednosti. Prognoza je odlična", zaključio je Pavlek.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider