Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Bronca zlatnog sjaja"

Slovenci slave povijesnu broncu: "Heroji, osveta slatka kao teran!"

Cijela Slovenija je u transu nakon grandioznog preokreta njihovih rukometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenci su u euforiji, kako igrači, tako i njihovi mediji, nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

"Veličanstvena pobjeda, ushićeni smo i ponosni! Hrvatska se u utakmici za treće mjesto poigravala sa Slovenijom, ali je naša reprezentacija došla do povijesne pobjede nakon što je zaostajala osam golova", piše Delo.

Mediji: Osveta slatka kao teran, ovo je bronca zlatnog sjaja

Dnevnik je oduševljen "nevjerojatnim i dramatičnim preokretom" slovenske reprezentacije, a RTV Slo naglašava kako su njihovi igrači imali "lavlje srce":

"Vratili su se iz "mrtvih" i osvojili broncu zlatnog sjaja. Spektakularno su pobijedili Hrvatsku koja je padala iz minute u minutu, a Slovenci su rasli. Ovo je povijesna prva medalja za Sloveniju u ekipnim sportovima na svjetskim prvenstvima."

24ur izvješće s utakmice objavio je pod naslovom "Osveta slatka kao teran, Slovenija nakon epskog preokreta došla do bronce".

Portal Ekipa24 u naslovu ističe "Veliki heroji", a u tekstu navodi: "Ovu utakmicu nećemo nikada zaboraviti. Kad smo već bili potopljeni naši dečki su se uzdignuli kao feniks iz pepela i u zadnjim sekundama pobijedili su Hrvate. Otvorite bocu terana za našu pobjedu".

Večer podsjeća kako nitko nije mogao znati pravu snagu slovenske reprezentacije: "Naša reprezentacija je u Francusku otišla na izlet, ali život piše čudne priče."

Slovenski reprezentativci uživali su, poput svog izbornika Veselina Vujovića, u osvajanju bronce.

Igrači: Pobijedili smo srcem, pokazali smo cijeloj Sloveniji da imamo jaja

"Ne znam što reći, opet smo bili slabi, ali smo pobijedili sa srcem. Imamo medalju i to je jedino što se broji", poručio je Miha Zarabec, strijelac jednog pogotka u sinoćnjoj utakmici.

Blaž Janc je postigao dva.

"Presretan sam jer smo se borili do kraja. Mislio sam da se više nikad neće ponoviti utakmica poput finala Lige prvaka između Veszprema i Kielcea, ali dogodila se i presretni smo."

Pobjednički gol za Sloveniju je postigao Borut Mačkovšek.

"Pokazali smo da smo postali prava momčad. Gospodin izbornik je vrlo strog i tijekom turnira nam nije dopuštao da si damo oduška, ali nakon ovoga nas ništa neće zaustaviti.

Vrata slovenske reprezentacije u većem dijelu susreta čuvao je Matevž Skok, koji brani u PPD Zagrebu. Upisao je osam obrana i pobjedu proslavio vrlo emotivno.

"Moj uzvik na kraju utakmice prikazuje cijeli trud, tugu, patnju i naše zajedništvo. Nema novca koji može donijeti ovakvu radost. Možda neki mlađi igrači koji su nam se pridružili nisu svjesni važnosti ove pobjede, možda neki nisu vjerovali u nas, ali mi smo sada cijeloj Sloveniji pokazali da imamo jaja."

Treba li HRS smijeniti Babića i Balića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider