Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slovencima petarda

Slovaci otkinuli bod Rusima, Austrija upisala prvu pobjedu

Austrijska hokejaška reprezentacija savladala je Norvešku 3:1 u ogledu 3. kola skupine B na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i tako ostvarila veliki uspjeh.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva je to olimpijska pobjeda za Austrijance u 12 godina, a do nje su stigli na krilima Michaela Grabnera koji je upisao dva gola i asistenciju, te vratara Mathiasa Langea koji je skupio 34 obrane.

Michael Raffl zabio je preostali gol za Austrijance koji su završili treći u svojoj skupini, budući su izgubili prethodne dvije utakmice od moćne Kanade i Finske koje će kasnije u međusobnom ogledu odlučiti o pobjedniku skupine. Grabner, napadač New York Islandersa, skupio je pet golova u svoje tri prve olimpijske utakmice.

U skupini A Rusi su tek na penale savladali Slovake 1:0, dok su Amerikanci opravdali ulogu velikih favorita protiv Slovenaca i na kraju su slavili s 5:1, te su kao pobjednici skupine osigurali izravan plasman u četvrtfinale. Ruski vratar Semjon Varlamov skupio je 27 obrana, uključujući i dva obranjena penala, dok su za Ruse iz penala zabili Ilja Kovaljčuk i Aleksander Radulov.

ZOI, hokej (m), 3. kolo:

skupina A

Rusija - Slovačka 1:0, penali

Slovenija - SAD 1:5

Redoslijed: 1. SAD 8, 2. Rusija 6, 3. Slovenija 3, 4. Slovačka 1

skupina B

Austrija - Norveška 3:1

Finska - Kanada (kasnije)

Redoslijed: 1. Finska 6 (-1), 2. Kanada 6 (-1), 3. Austrija 3, 4. Norveška 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider