Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Upozorenje legende

Najveći derbi u svijetu rukometa: 'Idemo sa srcem na Francuze!'

Hrvatska rukometna reprezentacija sa savršenim je omjerom prošla kroz uvodnu skupinu Europskog prvenstva…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri utakmice - tri pobjede i maksimalna četiri boda za drugi krug. Prvi cilj je ostvaren, sada kreće teži dio priče. Već sutra u prvoj utakmici drugog kruga Kauboje čekaju vječni rivali Francuzi.
U Kopenhagenu postavljeni su čvrsti temelji, a u Aarhusu slijedi finalizacija posla na putu do završnice EURA. Hrvatska je u dramatičnoj utakmici protiv Švedske izborila važnu pobjedu i put prema polufinalu sada djeluje poprilično prohodan.

"Najveći cilj je bio u ovoj grupi prenijeti četiri boda. Sve smo poduzeli i moram reći da smo to na kraju i ispunili", kaže hrvatski izbornik Slavko Goluža.

"Obrana funkcionira jako dobro, u tranziciji isto jako dobro igraju, malo šteka taj napad. Malo igraju previše jedan na jedan, malo prestatično i nadam se da će to malo promijeniti. Da će puno brže i puno pokretljivije igrati ove dalje utakmice", ističe Zlatko Saračević, proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Prva od njih nosi nam najveći izazov. Mitske rivale Francuze. Karabatić i prijatelji kroz svoju su skupinu također prošli sa sve tri pobjede i optimistički čekaju drugi krug.
"Dobro se poznajemo, detalji će odlučivati. Mislim da su podjednake šanse. Znamo dobro, ako pobijedimo da smo već skoro u polufinalu. Ono što sam rekao takvu Hrvatsku želim, sa srcem", kaže Goluža.

Na prošlom svjetskom prvenstvu izbacili smo ih u četvrtfinalu, no Onestina družina ovdje izgleda bolje nego u Španjolskoj.
"Izvrsna su momčad, međutim očekujemo da naši pobjede, s tim što moraju malo drukčije igrati nego dosad, jer ako se budu htjeli tući s Francuzima, tu nemamo neke velike šanse", upozorava Saračević.

Osim Francuza u skupini nas još čekaju Rusi i Poljaci. U poziciji smo koju smo priželjkivali uoči EURA, sada treba naplatiti "pole position" u drugom krugu.

Izbornik poručuje "idemo utakmicu po utakmicu, pa gdje nas to dovede". Na posljednja tri natjecanja zaustavili smo se na bronci. Nudi li Danska priliku i za nešto više, saznat ćemo u tjednu pred nama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider