Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatna odluka

Skandal u Kitzbuhelu: Gipsu zabranili postavljanje slaloma!

Novi sukob izbio je između čelnika FIS-a i Ante Kostelića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Kostelić trebao je postaviti prvu vožnju nedjeljnog slaloma u Kitzbuhelu, ali mu je taj zadatak oduzet. Svjetska skijaška federacija objasnila svoju odluku navodno preteškim slalomom (nedjelja, 10.15)  kojeg je zamislio Gips.

Direktor FIS utrka Günter Hujara opet se pokazao kao veliki neprijatelj Kostelića koji često kritizira opasne staze za spust. Sada je Hujara oduzeo Kosteliću pravo na postavljanje slaloma nakon što je hrvatski stručnjak odbio olakšati svoju stazu skijašima. Priliku za to dobio je Francuz Jacques Theolier.

Hujara je postavu prve vožnje slaloma nazvao "nemogućim egzibicionizmom". U hrvatskom stožeru su bijesni i najavljuju kako neće tolerirati ovakvo ponašanje prema Anti Kosteliću.

Direktor hrvatske alpske reprezentacije Vedran Pavlek ogorčen je potezom FIS-a.

"Ante Kostelić je toliko dugo u skijanju da je zaslužio poštovanje. Nećemo tolerirati ovakvo ponašanje", kazao je Pavlek.

Ivica Kostelić je bio 30. u spustu koji se zajedno sa slomom boduje u klasičnoj kombinaciji. Ivica ima veliku priliku doći do dosta bodova, naročito ako u slalomu bude u vrhu. Ovim je potezom Hujare direktno nanesena šteta upravo Ivici kojem je prva vožnja trebala biti 'domaćinska'. m(I.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider