Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Impresivan nastup

Sjajni Kostelić pobjednik slaloma u Kranjskoj Gori: 'To ima simboličko značenje'

Odustajanjem Felixa Neurethera u prvoj vožnji vlasnik slalomskog globusa postao je Marcel Hirscher.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Kostelić je pobijedio u pretposljednjem slalomu sezone voženom ove nedjelje u Kranjskoj Gori! Naš najbolji skijaš slavio je ispred dvojice Austrijanaca, Marcela Hirschera i Marija Matta.

Kostelić je imao startni broj šest i prvu je vožnju završio na trećem mjestu, ali s golemim zaostatkom iza vodećeg Alexisa Pinturaulta, koji je krenuo prvi i na najbolji mogući način iskoristio loše uvjete na stazi. Mladi Francuz se sjurio niz Podkoren za 50.79 sekundi, ostavivši iza sebe Myhrera 1.45, Kostelića 1.51, a vodećeg u ukupnom poretku Hirschera za 2.11 sekundi.

''Jako sam sretan. Ova utakmica ima simboličko značenje za mene, jer sam ovdje uspio pobijediti nakon deset godina. Osim toga, ovo je za mene skoro pa domaći teren. Još uvijek sam u igri za prvih 30 u superveleslalomu, imam priliku obraniti grupu u veleslalomu, to mi je važno i to su moji ciljevi'', rekao je Kostelić.

Ivica odličnom vožnjom nadmašio i najboljeg slalomaša

Jedini koji je mogao ugroziti Hirscherovo osvajanje slalomskog globusa, Felix Neureuther, napravio je pogrešku i odustao te je Austrijanac i prije početka druge vožnje mogao slaviti. Baš je Hirscher bio vodeći u trenutku kad je došao red na Kostelića u drugom laufu (Austrijanac nije išao 100 na sat kako obično zna, ali je bio brži od svih - osim Ivice).

Imao je Ivica 60 stotinki prednosti pred Hirscherom, ali ovaj put je pustio skiju nešto više no uobičajeno i do cilja ih je zadržao 19. Imao je u tom trenutku osigurano postolje, 58. u karijeri, da bi Andre Myhrera odvozio sekundu sporije drugu vožnju, a Alexis Pinturault izgorio od prevelike želje, nakon čega je moglo početi slavlje Ivice, Janice i ostale hrvatske ekspedicije u Kranjskoj Gori, kojemu su se priključili i brojni navijači.

Ponosni Kostelić: 'U slalomu je jako teško dugo ostati na vrhu'

"Ovo je jako važna pobjeda za mene. Slalom je vrlo zahtijevna disciplina i vrlo je teško dugo vremena ostati na vrhu", ponosno je Kostelić aludirao na činjenicu da je u Kranjskoj Gori slavio i prije 10 godina:

"Nadao sam se da mogu napraviti dobar rezultat, bio sam fokusiran na svoju vožnju", dodao je.

Hirscher blizu velikog globusa

Ivici je ovo bila 26. pobjeda u karijeri, a 15. u slalomu (još devet ima u kombinaciji te po jednu u paralel slalomu i superG-u).

Uoči završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu Kostelić drži četvrto mjesto u slalomskoj, te peto u ukupnoj konkurenciji najboljih svjetskih skijaša. Austrijanac Hirscher, koji brani lanjski naslov ukupnog pobjednika, povećao je vodstvo u odnosu na drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala na 149 bodova.

SK skijaša, Kranjska gora, slalom:

1. Kostelić (Hrv) 1:45.81
2. Hirscher (Aut) +0-19
3. Matt (Aut) +0.34
4. Byggmark (Šve) +0.37
5. Herbst (Aut) +0.57...

SK skijaša, poredak u slalomu (10/11):

1. Hirscher (Aut) 880 bodova
2. Neureuther (Njem) 616
3. Myhrer (Šve) 482
4. Kostelić (Hrv) 475...

SK skijaša, ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Hirscher (Aut) 1375
2. Svindal (Nor) 1226
3. Ligety (SAD) 922
4. Neureuther (Njem) 848
5. Kostelić (Hrv) 840...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider