Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šok za Hrvate

Senzacija u Ligi prvaka: Makedonci izbacili prvaka Europe!

Najveće iznenađenje osmine finala rukometne Lige prvaka dogodilo se u Hamburgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vardar iz Skoplja je u uzvratu bio bolji od HSV-a te je tako snažne Nijemce ostavio bez četvrtfinala i prilike za obranu naslova.

Nakon 28-28 u Skoplju, činilo se kako će HSV uspjeti na iskustvo i rutinu izboriti prolaz u četvrtfinale Lige prvaka na svom terenu. Međutim Vardar se postavio bez imalo respekta i odigrao je veliku utakmicu te priredio najveće iznenađenje osmine finala.

Serija Vardara 5-0 sredinom drugog dijela presudila je domaćinu, Makedonci su pobjegli na 26-21 i do kraja susreta HSV se nije uspio vratiti iz minusa. U 58. minuti Cleverly je obranjenim sedmercom Igoru Karačiću dao priliku HSV-u, odmah je i na drugoj strani dosuđen sedmerac, ali Joan Canellas nije uspio poravnati na 29-29, Angelov je obranio njegov udarac i Alex Dujšebaev je podignuo na 30-28 te završio priču.

Karačić zasjenio Duvnjaka i društvo

Domagoj Duvnjak je sa sedam pogodaka predvodio HSV dok se Davor Dominiković i Blaženko Lacković nisu upisivali među strijelce. Na drugoj strani Igor Karačić postigao je sedam pogodaka, jednako kao i Dujšebaev.

Drugi njemački predstavnik nije dopustio iznenađenje. Kiel je još u Ukrajini stigao do prednosti protiv Motora s 31-28, a na svom parketu vrlo brzo je pokazao kako će naći mjesto u četvrtfinalu. Ukrajinci se nisu niti snašli, a već su zaostajali 12-4 i sve je bilo poznato.

Filip Jicha bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa šest golova dok su po pet dodali Jallouz, Sigurdsson i Sprenger, a u gostujućem sastavu iskočio je tek Onufrijenko sa šest golova.

PSG ipak prošao Slovence

PSG je lomio otpor Gorenja sve do sredine drugog poluvremena kada je napokon mogao odahnuti. Iako je u osminu finala ušao kao veliki favorit, nije briljirao i dosta se namučio za prolaz. Još na poluvremenu sve je dobro izgledalo za Slovence koji su imali neriješenih 17-17 i kombinirano s pobjedom u prvom susretu 30-28, držali su prolaz u rukama.

Ipak, u posljednjih 30 minuta ovog dvoboja do izražaja je došla kvaliteta Parižana kao i duža klupa te je domaćin na kraju uvjerljivo slavio. Gunnarsson i Hansen su ga predvodili su po sedam golova, a od Hrvata se među strijelce upisao samo Marko Kopljar s dva gola. Kod gostiju po pet golova postigli su Burić, Medved i Skube.

Kolding nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Metalurga, prvenstveno protiv Renata Vugrinca i Darka Stanića. Vugrinec je u uzvratu deset puta pogodio mrežu domaćina, a Stanić je serijom velikih obrana zadržavao prednost na strani Metalurga koji je i u Danskoj bio bolji nakon što je u Skoplju slavio 23-17. Njima se pridružio i Atman s devet golova i Kolding nije imao nikakvo rješenje za ovaj trio.

U momčadi Line Červara još jednu dobru utakmicu odradio je i Luka Cindrić koji je postigao tri pogotka i dobro organizirao gostujuće napade.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrati:

HSV Hamburg - Vardar Skoplje 29-30 (28-28 prva utakmica)
THW Kiel - Motor Zaporožje 40-28 (31-28 prva utakmica)
PSG Handball - Gorenje Velenje 34-25 (28-30 prva utakmica)
Kolding - Metalurg Skoplje 26-30 (17-23 prva utakmica)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider