Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Možnik daleko od finala

Seligman u finalu, Ude izborio kvalifikacije za OI

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman plasirao se u fiinale svjetskog prvenstva u Glasgowu u disciplini konj s hvataljkama, dok je Filip Ude izborio višebojske kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, aktualni prvak Europe na preči i brončani s prošlogodišnjeg SP-a, Marijo Možnik, ostao je daleko od finala u Glasgowu i time bez izgleda za plasman na OI.

Premda kvalifikacije u Hydro Areni u Glasgowu još nisu gotove, već sada je sigurno da će Robert Seligman biti finalist konja s hvataljkama u subotu. U kvalifikacijama je skupio velikih 15,400 bodova i mirno je mogao gledati preostale dvije kvalifikacijske subdivizije. Ovo mu je treće svjetsko finale za redom i čak peto u karijeri. Ako u subotu osvoji jednu od medalja, Robert će izboriti direktnu vizu za Olimpijske igre u Riju, njegove prve Igre.

"Presretan sam što sam ušao u svoje peto finale na svjetskim prvenstvima pri čemu treće uzastopno. Ocjena 15,400 mi daje za pravo da mogu vjerovati u medalju. Puno sam uložio u pripreme, najviše do sada. Radio sam isključivo na ovoj vježbi u koju sam ubacio jedan iznimno težak element. U finale ću ubaciti još jedan," najavio je Seligman. Njegov do sada najbolji plasman na svjetskim prvenstvima bilo je peto mjesto na posljednjem SP 2014. u kineskom Nanningu.

Filip Ude je pak odlično odradio višeboj i izborio višebojske kvalifikacije za Rio. Taj Test Event na kojem će Hrvatska imati i gimnastičarku Anu Đerek, na rasporedu su u travnju u Riju.
Ude je skupio 84,865 bodova (parter 13,966, konj 14,900, karike 13,600, preskok 14,333, ruče 14,233, preča 13,833), no veliki žal ostaje što je na konju s hvataljkama imao pogrešku na saskoku koja ga je izbacila iz sigurnog finala. Ipak, ima još šanse ući u višebojsko finale koje je u petak, a konačan rasplet znat ćemo kasnije.

"Na konju s hvataljkama sam na zadnjem elementu napravio veliku pogrešku i nisam se plasirao u finale. Žao mi je zbog toga. No mogu se pogledati u ogledalo i kazati kako sam dao sve od sebe. Nije lako trenirati višeboj i jednu spravu. Sada je glavni cilj izboriti olimpijske igre," poručio je Ude, srebrni s OI u Pekingu 2008. na konju s hvataljkama.

Nažalost, aktualni prvak Europe na preči i brončani s prošlogodišnjeg SP-a, Marijo Možnik, ostao je daleko od finala u Glasgowu. Ocjena od 14,200 bila je nedostatna za mjesto među najboljih osam.

"Dobro sam ušao u vježbu, prva dva elementa su bila zaista odlična. Nažalost, na trećem elementu napravio sam jednu grešku i odmah sam znao da će me ta greška stajati ulaska u finale. To je sport, to je gimnastika. Sada se okrećem idućoj sezoni i pripremama za EP u proljeće 2016. godine," kazao je Možnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider