Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Sedma uzastopna pobjeda Chicaga, odgođena utakmica u Bostonu

Sinoćnja NHL utakmica između hokejaša Boston Bruinsa i Pittsburgh Penguinsa koja se trebala odigrati u Bostonovom TD Gardenu odgođena je za subotu navečer zbog opsežne policijske istrage...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naravno, riječ je o potrazi za odgovornima za bombaški napad koji je ubio troje ljudi, a ozlijedio više od 180 na nedavnom Bostonskom maratonu. Vlasti su zbog istrage praktički zatvorile grad, a identificirane su dvije osobe koje se sumnjiče za napad.

U noći s petka na subotu tako je odigrano pet od šet predviđenih susreta, a u jednom od njih Chicago Blackhawksi su na domaćem ledu United Centera savladali Nashville Predatorse 5-4 u produžetku. Sedmu uzastopnu pobjedu Blackhawksima donio je Marian Hossa s igračem više nakon samo 52 sekunde igre u dodanom vremenu na asistenciju Patricka Kanea, koji se i sam upisao u strijelce. Preostale golove za najbolju momčad lige zabili su Duncan Keith, Michal Handzus i Brandon Saad. S druge strane, Nashville je izgubio osam utakmica u nizu i njih 11 od posljednjih 12. Također, od Blackhawksa su izgubili već četvrti puta ovog mjeseca.

Najefikasniju utakmicu večer odigrali su u Buffalo domaći Sabresi i New York Rangersi. Pobjedu su odnijeli Rangersi sa 8-4 uz hat-trick Brada Richardsa. Rangersi su zabili čak pet golova u razmaku od samo 178 sekundi igre na prijelazu iz prve u drugu trećinu, što je novi klupski rekord, a pobjedom su zadržali osmo mjesto Istočne konferencije, posljednje koje vodi u doigravanje. Preostale golove za Rangerse zabili su Carl Hagelin, Ryan Clowe, Anton Stralman, Rick Nash i Ryan Callahan, dok je Buffalo porazom ostao i bez teoretske šanse za plasman u doigravanje.

U posljednjoj domaćoj utakmici sezone Calgary je savladao Anaheim 3-1 golovima Romana Horaka, Briana McGrattana i Romana Červenke, dok je na vratima Mikka Kiprusoff zaustavio 32 udarca prema svojim vratima. Vrataru Flamesa 45. je „shutout“ u karijeri oduzeo Corey Perry golom tri minute i 41 sekundu prije kraja, a Anaheim je usprkos porazu ostao lider Pacifičke divizije.

Edmonton Oilersi prekinuli su niz od šest uzastopnih poraza slavljem 4-1 na gostovanju kod Colorada. Jordan Eberle upisao je gol i dvije asistencije, dok je Devan Dubnyk obranio 33 udarca prema svom golu kod Oilersa koji i dalje imaju, makar blijede šanse za plasman u doigravanje. Za osmoplasiranom momčadi Zapada, Columbusom, zaostaju osam bodova, a imaju još pet utakmica do kraja regularnog dijela sezone. (TS)

NHL liga, petak:

Buffalo - NY Rangers 4-8

Boston - Pittsburgh (odgođeno)

St. Louis - Dallas 2-1

Chicago - Nashville 5-4, penali

Calgary - Anaheim 3-1

Colorado - Edmonton 1-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider