Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S gola na GOL.hr

Sandra otkrila: 'Prihvatio je Edisa, sad smo opet kao mala obitelj'

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković u emisiji ' S gola na GOL.hr' otkrila je mnoge pojedinosti iz karijere i života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trećoj emisiji 'S gola na GOL.hr' ugostili smo svjetsku, europsku i olimpijsku prvakinju u bacanju diska – Sandru Perković. Jedna od najboljih atletičarka svijeta stigla nam je u pravom trenutku. Ovog mjeseca prebacila je magičnu granicu od 70 metara, svoj najbolji hitac karijere.

SPORTSKA EMISIJA 'S GOLA NA GOL.HR'

Sandra Perković postala je prva žena u 22 godine kojoj je to uspjelo.

''Moj cilj se ispunio. Dvije godine sam bila blizu, ali evo u Splitu sam bacila 70,51 što 22 godine u svijetu nitko nije bacio'', rekla je u emisiji Milanu Stjelji zlatna olimpijka Sandra i opisala što se događalo u Splitu.

Kaže kako joj je danas osjećaj zadovoljstva još jači jer nakon samog natjecanja nije shvatila što je zapravo napravila. Najavila je i napad na rekord europskih prvenstava u Zurichu krajem srpnja. Nova magična granica je 71,36.

''To mi je dodatni veliki motiv'', otkriva između ostalog Sandra.

Osvrnula se i na svjetski rekord Njemice Gabriele Reinsch koji iznosi 76,80 metara. Postavila ga je je 9. srpnja 1988. na mitingu u Neubrandenburgu, ali to su bila neka druga vremena u kojima su nedopuštena sredstva masovno korištena. Pogledajte u emisiji što o svemu tome misli današnja apsolutna vladarica bacanja diska.

Prisjetila se najtežih trenutaka

Sandra se prisjetila i svojih neugodnih iskustava oko dopinga. Podsjetila se i emotivne press konferencije na kojoj nije mogla zaustaviti suze, pa je bilo zanimljivo vidjeti njenu reakciju na taj događaj. Malo su se 'zasjajile' oči.

''To su dirljivi trenuci,osjećala sam se kao da sam razočarala cijelu Hrvatsku, ali sam tada rekla da ću se vratiti još jača.''

No, to joj nisu bili najteži trenuci u životu. Imala je dvije operacije vezane za sepsu.

''Izgubila sam 30 kilograma, ali hvala Bogu bila sam krupnija pa je nešto ostalo'', našalila se Sandra i dodala:

''To su bile sepse trećeg stupnja, onog najvišeg, ali zbog sporta i jakog organizma sam se izvukla iz svega toga.''

O novom i starom treneru

Sandra se prisjetila i suradnje s bivšim trenerom Ivanom Ivančićem s kojima je nakon prekida suradnje ipak ostala u dobrim odnosima.

''Mi imamo tu neku priču koja je neobjašnjiva svima osima nama. Ono što je bilo dva tri mjeseca po novinama nakon prekida suradnje je ono što čovjek kaže a ne misli. Sada je prihvatio Edisa i svi smo opet kao mala obitelj. On radi jedan dio posla, a mi drugi.''

Sandra je detaljno opisala i svoj odnos dečkom i trenerom Edisom Elkasevićem. Otkrila je i zašto je on jedini trener koji je može trenirati u Hrvatskoj te iskreno priznala kakav je bio njihov odnos u prošloj godini.

O filmovima, glazbi, Usainu Boltu, prijateljima u atletici...

A kakva je Sandra privatno, koju glazbu sluša, zašto suosjeća s Leonardom Di Caprijom, kakav je Usain Bolt, s kime se druži iz svijeta atletike saznajte u emisiji ' S gola na GOL.hr'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider