Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko nakon barce?

Hrvati u borbi za europski tron: PSG s Vorijem prvi favorit

Izvučeni su polufinali parovi Final Foura rukometne Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vive Targi Kielce - PSG, te THW Kiel - MVM Veszprem polufinalni su parovi Final Foura rukometne Lige prvaka koji će se 28. i 29. svibnja održati u Kolnu. Polufinalni dvoboji su na rasporedu 28. svibnja, a dan kasnije je susret za treće mjesto i veliko finale.

Hrvatska će na završnom turniru Lige prvaka imati čak 10 predstavnika. Hrvatska kolonija u Kielceu (Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Marin Šego, Denis Buntić) put u finale će tražiti preko pariškog sastava u čijim redovima igra Igor Vori, dok će Domagoj Duvnjak i Ilija Brozović u dresu Kiela odmjeriti snage protiv mađaraskog Veszprema u čijim redovima igraju Mirko Alilović, Renato Sulića i Ivana Slišković.

"Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu ove sezone ukoliko želimo izbaciti PSG. Neće biti lako," kazao je Čupić.

Poljskom sastavu Kielcu bit će to treći nastup na 'Final Fouru', formatu koji je startao 2010. godine. Na završnom turniru su igrali 2013. i prošle godine, oba puta su poraženi u polufinalu, no oba puta su bili treći.

"Očekuje nas težak susret, ali naravno da se nadamo plasmanu u finale," poručio je Čupić.

PSG će prvi put nastupiti na završnom turniru, a postao je i prvi francuski klub koji se probio do Final Foura. Jedini francuski klub koji je do sada osvojio europski naslov bio je Montpellier 2003. godine pobijedivši u dvije utakmice finala Portland San Antonio.

"Kada smo već stigli do završnog turnira želimo krunu. Cijela momčad je iznimno motivirana i uvjerena u uspjeh," kazao je vratar PSG-a Thierry Omeyer.

Trostrukom europskom prvaku Kielu bit će to već šesti nastup na završnom turniru, što nije uspjelo niti jednom klubu.

"Sve momčadi se dobro poznaju. Među nama nema previše nepoznanica i bit će to zanimljiv turnir. Nadam se sa sretnim završetkom za nas," poručio je krilni igrač Kiela Niclas Ekberg.

Kiel i Veszprem su ove sezone igrali međusobno u skupini. Oba sastava su dobila domaće utakmice, ali niti jednu s više od dva gola razlike. U polufinalu su igrali i prošle godine kada su slavili Mađari.

"Obje ovosezonske utakmice su bile otvorene do kraja. U polufinalu smo igrali i lani. Bit će zanimljivo i napeto," poručio je krilni igrač Veszprema Andreas Nilsson.

Mađarski sastav je prošle sezone u finalu izgubio od Barcelone (23-28), a 2002. i od Magdeburga u dvije utakmice.

PAROVI POLUFINALA - 28. svibnja:

Vive Targi Kielce - Paris Saint-Germain

THW Kiel - MVM Veszprem

Za 3. mjesto i finale - 29. svibnja
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider