Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Europske ambicije

Rukomet se na velika vrata vraća u Varaždin: Dabrovi s novim imenom

Rukometaši GRK Varaždin, popularni Dabrovi, kreću u novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Varaždinci žele ponovni plasman u Ligu za prvaka, ali i mjesto u SEHA ligi. Najavio je to na današnjoj prozivci igrača, kojom su službeno započele pripreme za predstojeću sezonu, predsjednik kluba Josip Vojvoda.

Klub u pripreme ulazi pojačan za bivšeg igrača Veszprema Vedrana Huđa, te bivšeg kapetana RK Splita i kapetana hrvatske kadetske reprezentacije Marina Šipića. Tu je i kadetski rukometni reprezentativac, vratar Matija Špikić, te Mislav Lončar, vratar koji je u svojoj karijeri igrao u Zagrebu, Gorici, Mariboru, a bio je i na širem Červarovom popisu za reprezentaciju.

Po riječima Vojvode najveće pojačanje kluba ipak je novi trener Silvijo Ivandija čija je zadaća da uz rad s prvom momčadi podigne organizaciju kluba i stručni rad na višu razinu.

Ivandija je naglasio da je plasman u SEHA ligu veliki izazov za klub koji bi se i mogao ostvariti ukoliko se do kraja prijelaznog roka, uz postojeći igrački kadar, dovede i nekoliko pojačanja.

Varaždinski će rukometaši, nakon par dana uvodnih treninga u Varaždinu, od 4. do 9. kolovoza održati bazične pripreme u Delnicama nakon kojih će uslijediti nastupi i pripremne utakmice na turnirima u Grazu, Mariboru, Zagrebu i Buzetu.

GRK Varaždin ove godine igra i EHF kup gdje mu je prvi protivnik zagrebačka Dubrava, a ukoliko prođu čeka ih francuski Nantes.

Inače, u utorak 29. srpnja, održat će se i Skupština kluba na kojoj će glavna točka biti promjena imena. Naime, iz Ministarstva uprave prije nekoliko dana je stigla odluka prema kojoj klub više ne može koristiti ime GRK Varaždin jer je previše slično imenu kluba RK Varaždin koji je registriran nekoliko godina ranije. Prema najavama na Skupštini će se predložiti ime GRK Varaždin 1930., što je godina koja se pamti po odigravanju prve rukometne utakmice u Varaždinu, ali i prve rukometne utakmice na prostoru Hrvatske i bivše države. (M.Č. / Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider