Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvije godine u Tinkoff-Saxu

Robert Kišerlovski rame uz rame s velikim Albertom Contadorom

Najbolji hrvatski biciklist, 28-godišnji Robert Kišerlovski sljedeće će dvije godine biti član momčadi Tinkoff-Saxo, potvrdila je u subotu ruska momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Izuzetno sam zadovoljan što sam se priključio ekipi koja ima veliki broj vrhunskih sportaša. Volim timski rad i veselim se što ću sljedeće dvije godine provesti u ovoj momčadi. Bit ću spreman svaki put kada će veliki šampion kakav je Alberto Contador trebati moju pomoć", izjavio je Kišerlovski.

Kišerlovski je posljednje dvije sezone proveo u momčadi Treka, te je ove godine na "Giru d'Italia" zauzeo 10. mjesto. Time je izjednačio svoj najbolji rezultat na nekoj trotjednoj utrci, jer je i 2010. bio 10. na "Giru", tada kao vozač Liquigasa. Prošle je godine bio 15. na "Giru", te 17. na "Vuelta a Espani" tijekom koje je bio ključni pomagač Amerikancu Chrisu Horneru na putu do njegova trijumfa.

Zadovoljni svojim najnovijim pojačanjem su i vlasnik momčadi, ruski magnat Oleg Tinkov, te sportski direktor, pobjendik "Tour de Francea" iz 1996. Bjarne Riis.

"Robert je dokazani vozač, te odličan penjač. Potreban nam je vozač njegovih kvaliteta u našoj momčadi i sretan sam što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u najboljoj biciklističkoj ekipi na svijetu", objavio je Tinkov.

"Veselim se što ću imati Roberta u svojoj momčadi. Bit će nam važan dio momčadi na velikim trotjednim utrkama i na svim ostalim događajima na brdovitom terenu. Kada je u vrhunskoj formi, on je vozač koji može biti od krucijalne važnosti za naše lidere, a u odlučujućim trenucima može i sam ostvariti dobar rezultat. Uvjeren sam kako će u našoj momčadi još napredovati", kazao je Riis.

Uz najveću zvijezdu momčadi Contadora, pobjednika "Toura" iz 2007. i 2009., "Vuelte" iz 2008. i 2012., te "Gira" iz 2008., momčad Tinkoff-Saxo u svojim redovima ima i vrlo talentiranog mladog Poljaka Rafala Majku, Čeha Romana Kreuzigera, Irca Nicolasa Rochea, te Australca Michaela Rogersa, a ranije ovoga ljeta momčad je pojačao i trostruki osvajač zelene majice naijenjene za najboljeg sprintera na "Touru", Slovak Peter Sagan. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider