Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed Medvjedi

Revanš sa Slovanom uoči dolaska velikog Ilje Kovaljčuka

Medveščak je upisao prvu gostujuću pobjedu ove sezone te „skočio“ za sedam mjesta na ligaškoj tablici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golovima Pelletiera, Bjorkstranda i Segala te uz pomoć fantastične 43 obrane Barryja Brusta Medveščak je u Bratislavi pred 7900 gledatelja pobijedio svog najvećeg KHL rivala, Slovan iz Bratislave, s 4:1. Uz Barryja Brusta igrač utakmice je definitvno napadač Medveščaka Brandon Segal koji je sinoć zabio dva gola te assistencijom Pelletieru sudjelovao u još jednom.

Momčad se sinoć nakon utakmice vratila u Zagreb te su već mislima okrenuti utakmici u Domu sportova u petak u 18:30 kada je protivnik ponovo Slovan iz Bratislave.

''Stalno razgovaram s Pelletierom i St. Pierreom kako moramo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu. Mnogo razgovaramo o igri, kako da se postavljamo u kojoj situaciji i napredak je evidentan, što se moglo primjetiti i na današnjoj pobjedi, no još ima puno prostora za daljnje poboljšavanje. Slovan je odlična momčad koja će u petak sigurno tražiti iskupljenje za izgubljene bodove na domaćem ledu i mi moramo adekvatno odgovoriti, jedan od zadataka je da što manje vremena naša momčad provede na klupi za kažnjene igrače'', izjavio je odlični Brandon Segal nakon sinoćnje utakmice.

u Ledenu dvoranu stiže najplaćeniji hokejaš svijeta

Nakon utakmice protiv Slovana, Medvjedi u ponedjeljak i srijedu na svojem ledu dočekuju jednu od najskupljih momčad svijeta SKA Sankt Petersburg. O moći i snazi SKA Sankt Petersburga najbolje će reći da Ilja Kovaljčuk, najbolji igrač „Sportskog kluba armije“ ima godišnju plaću od 15 milijuna eura, najveću plaću u ligi ali nije greška ako se kaže i najveću plaću u hokejskom svijetu o kojoj čak i najplaćeniji igrači NHL-a mogu samo sanjati.

Njegova plaća odnosno u ovom slučaju plaća samo jednog igrača momčadi čak je tri puta veća od cijelog sezonskog igračkog budžeta zagrebačkog Medveščaka, dok je klupski budžet sedam puta veći od Medveščakovog. SKA St. Petersburg ove sezone nema niti jeda poraz, štoviše, sve su utakmice pobijedili u regularnom dijelu te u osam utakmica uzeli maksimalnih 24 boda!

Prošle sezone SKA je „pao“ u Ledenoj nakon izvođenja kaznenih udaraca, a sličnom scenariju navijači Medveščaka nadaju se utakmicama u ponedjeljak i srijedu.

''Sljedeći tjedan će biti težak, no, kao što sam rekao, igramo sve bolje i to moramo iskoristiti, pogotovo na domaćem ledu. Počeli smo primati puno manje golova što je odlično pred dvije utakmice protiv Ilje Kovaljčuka i momčadi SKA. Oni su vrhunska momčad koju nikome u ligi nije lagano pobijediti, no ovo su jedine dvije utakmice koje igramo s njima ove sezone u Ledenoj i s ovim samopouzdanjem vjerujemo u dobar rezultat'', ukratko je Segal prokomentirao očekivanja od sljedećeg tjedna.

Raspored preostale četiri utakmice prije odlaska na novu gostujuću turneju:

26.09., 18:30h MEDVEŠČAK ZAGREB – SLOVAN BRATISLAVA
29.09., 19:30h MEDVEŠČAK ZAGREB – SKA SANKT PETERSBURG
01.10., 20:00h MEDVEŠČAK ZAGREB – SKA SANKT PETERSBURG
03.10., 18:30h MEDVEŠČAK ZAGREB – DINAMO RIGA

Ulaznice za navedene utakmice su već u prodaji. na svim prodajnim mjestima Ticketshopa i na www.ticketshop.hr. Od ove sezone KHL Medveščak Zagreb uveo je još jedan novitet vezan za ulaznice. Učenicima i studentima klub je osigurao popust od 50 posto na dnevne ulaznice.

Studentske/učeničke dnevne ulaznice mogu se kupiti isključivo na prodajnim mjestima Ticketshopa i na blagajni Doma sportova uz predočenje iksice/učeničkog pokaza po cijeni od 30,00 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider