Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U nedjelju 'reprize'

Rangersi u produžetku srušili Capitalse, Ducksi pred finalom Zapada

Prošlogodišnji finalisti NHL lige, hokejaši New York Rangersa izbjegli su ispadanje u drugom krugu ovogodišnjeg doigravanja svladavši u svom Madison Square Gardenu Washington Capitalse sa 2-1 u produžetku, no tom su pobjedom uspjeli tek smanjiti zaostatak u seriji na 2-3, te su im za prolazak u finale Istočne konferencije potrebne još dvije uzastopne pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Capitalse su manje od dvije minute dijelile od pobjede kojom bi zaključili seriju, no Rangersi su još jednom pokazali veliko srce i ostvarili preokret kojim su si za barem dva dana produžili sezonu. Prvi pogodak na utakmici stigao je nakon više od 50 minuta hokeja, a goste je u vodstvo doveo Curtis Glencross (50:54) pogotkom iz protunapada nakon što su oba domaća braniča neoprezno ostala u suparničkoj trećini.

Taj je rezultat vrijedio sve do 1:41 minute prije kraja treće trećine, a tada je Chris Kreider (58:19) snažnim udarcem s lijevog krila probio izvrsnog Bradena Holtbyja na gostujućim vratima upravo u trenucima kada je domaći vratar Henrik Lundqvist klizao prema klupi kako bi ustupio svoje mjesto šestom napadaču. Pobjedu Rangersima donio je kapetan Ryan McDonagh (69:37) sredinom prvog produžetka kada je naletio na jedno povratno dodavanje i rasparao mrežu iza Holtbyja. Vratar Capsa obranio je čak 41 udarac, ali niti to nije bilo dovoljno za eliminirati Rangerse.

Novu priliku za četvrtu pobjedu i plasman u finale Istoka Washington će imati u nedjelju na svom ledu, dok se Rangersi nadaju kako će poravnati na 3-3 i izboriti odlučujuću sedmu utakmicu na svom ledu.

Prvi nositelji Zapada Anaheim Ducksi ostvarili su veliki korak ka finalu svoje konferencije 4-2 slavljem na gostovanju kod Calgary Flamesa kojom su poveli sa 3-1 u pobjedama. Dvoboj u Calgaryju započeo je eksplozivno, gosti su poveli nakon manje od četiri minute igre preko Jakoba Silfverberga (3:58), ali manje od dvije minute potom već je bilo 2-1 za domaće. Sean Monahan (4:37) je poravnao na 1-1, a Micheal Ferland (5:44) je pogodio za 2-1 i veliko slavlje u Saddledomeu.

No, pogreške mladih igrača Flamesa u završnici druge trećine skupo su koštale domaći sastav. Johnny Gaudreau izgubio je pločicu u vlastitoj trećini nakon čega je Andrew Cogliano (36:42) nakon duplog pasa s Kyleom Palmierijem poravnao na 2-2, da bi ključnu pogrešku napravio Joe Colborne. On je u posljednjoj sekundi drugog dijela nepotrebno palicom udario Francoisa Beuchemina iza gostujućeg gola i dobio četiri minute kazne. Gosti su iskoristili brojčanu nadmoć na ledu, Matt Beleskey (41:11) pogodio je za vodstvo Ducksa od 3-2, a pobjedu je golom u praznu mrežu potvrdio Patrick Maroon (59:23) u posljednjoj minuti.

Anaheim može zaključiti seriju već u nedjelju kada je na rasporedu peta utakmica u njihovoj dvorani u kojoj imaju 21 uzastopnu pobjedu protiv Calgaryja. Flamesi su posljednji put slavili u Anaheimu još 2006. godine, a sada to moraju učiniti dva puta zaredom kako bi izborili nastavak sezone.

Pobjednika susreta Anaheim - Calgary u finalu Zapada čekaju Chicago Blackhawksi koji su još u četvrtak sa 4-0 izbacili Minnesota Wild.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider