Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Paraolimpijske igre

Prvi naš predstavnik u Sočiju Dino Sokolović je diskvalificiran

U svom premijernom nastupu na XI. paraolimpijskim igrama u disciplini Super G, u konkurenciji 31. sjedećeg skijaša, danas je Dino Sokolović ostvario 13. vrijeme utrke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, zbog krivog veza između sjedišta i skije, famozna plastika bila je deblja za 1.8 milimetara, Sokolović je diskvalificiran.

''Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina, a nastup u Super G-u mi je poslužio kao dobar trening za super kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je viša bila spustaška nego prilagođena ovoj disciplini i svakako sam sretan da sam ju bez obzira na ovaj peh uspio savladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću ako ovako skijam u utorak ostvariti dobar plasman, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca'', rekao je Sokolović.

Paraolimpijski pobjednik je Japanac Akira Kano, srebro je pripalo još jednom Japancu Taikiu Moriiu, dok je bronca otišla u Kanadu Calebu Brousseau. U utorak 11. ožujka na rasporedu je superkombinacija. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider