Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraj sezone?

Zlato Tine Maze u sjeni strašnog pada Vonn: Prebačena helikopterom u bolnicu!

Tina Maze uzela je prvo zlato na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, no zasjenila ju je nažalost njena najveća konkurentica koja je slomila nogu.

Nova svjetska prvakinja u superveleslalomu je Tina Maze, koja je u Schladmingu uzela zlato ispred Švicarke Lare Gut i Amerikanke Julije Mancuso.

>> Teška ozljeda i kraj sezone za Lindsey Vonn!

Međutim, utrku je posve zasjenio pad najbolje svjetske skijašice, Lindsey Vonn. Prvakinja svijeta u ovoj disciplini iz Val d'Iserea 2009. netom nakon drugog prolaza (na kojem je imala dohvatljivi zaostatak) nezgodno je doskočila i izgubila ravnotežu nakon čega je napravila salto, zabila se u jedna vrata i poslije pada ostala nepomično ležati.

Odmah su joj u pomoć pohitali suci i ostale službene osobe, a ubrzo je stigao i helikopter, koji je nažalost i ranije morao intervenirati, kada se ozlijedio uređivač staze.

Prve dijagnoze kažu da je Vonn slomila tibiju, odnosno potkoljeničnu kost noge, a ukoliko se pokažu točnima, to će značiti da će propustiti ostatak sezone.

Odmah nakon Vonn, odustale su, srećom bez ozljeda, još dvije favoritkinje za odličja - Njemica Maria Hoefl Riesch i Austrijanka Anna Fenninger.

Tina Maze doskijala je do svog drugog zlata na svjetskim smotrama (prije dvije godine bila je najbolja u Garmisch-Partenkirchenu u veleslalomu). Uz to, ima i dva srebra: u super-kombinaciji 2011. i veleslalomu 2009. godine. Zanimljivo, Maze je u Svjetskom kupu samo jednom slavila u super G-u i to tek prije tri tjedna u St. Antonu.

''Prvi dan prvenstva i prvo zlato. Uzbuđena sam zbog toga. Znala sam da će se utrka na kraju ipak održati, ostala sam fokusirana cijeli dan'', izjavila je Tina Maze.

Za Laru Gut je današnje srebro već treće na SP-ima budući da je druga bila u spustu i super-kombinaciji prije dvije godine. Mancuso je, pak, osvojila petu svjetsku medalju, ali još uvijek čeka prvo zlato.

Na startnoj listi super G-a našle su se i dvije mlade hrvatske skijašice - Saša Tršinski i Andrea Komšić, sa startnim brojevima 50 i 55. No, njih dvije nisu niti dobile priliku za nastup! Nakon nastupa 36. po redu skijašice je utrka zbog magle definitivno prekinuta, te su dotad ostvareni rezultati proglađeni kao službeni.

U srijedu bi se u Schladmingu trebao održati superveleslalom skijaša, dok bi skijašice trebale odraditi prvi trening spusta. (TS)

SP u alpskom skijanju, super G skijašica, neslužbeni rezultati:

1. Tina Maze (Slo) 1:35.39

2. Lara Gut (Švi) +0.38

3. Julia Mancuso (SAD) +0.52

4. Sofia Goggia (Ita) +0.57

5. Fabienne Suter (Švi) +0.86

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider