Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slijedi SP

Protiv četvrtfinalista OI ravnopravni u prvih 20 minuta, no potom - pad

U pripremnoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, hrvatski hokejaški reprezentativci u utorak su u zagrebačkom Domu sportova pred oko 2,500 gledatelja poraženi od Slovenije s 2-5 (0-0, 1-3, 1-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to posljednja provjera za 'hrvatske oklopnike' pred nastup na Svjetskom prvenstvu I divizije skupine B, od 13. do 19. travnja u nizozemskom Eindhovenu, gdje će se izabranici Dona MacLeana boriti s Nizozemskom, Estonijom, Litvom, Korejom i Velikom Britanijom za promociju u I diviziju skupina A, odnosno drugi kvalitativni razred svjetskog hokeja. Slovence, koji su tek započeli s pripremama i još nisu u kompletnom sastavu, čeka nastup na SP-u Elitne divizije među 16 najboljih svjetskih reprezentacija, kojem je od 1. do 17. travnja domaćin Češka.

Ipak, slovenski izbornik Matjaž Kopitar imao je u sastavu 13 igrača koji su bili četvrtfinalisti olimpijskog turnira u Sočiju 2014. i ta je kvaliteta došla do izražaja, pogotovo kad su gosti na ledu imali brojčanu prednost. U prvoj trećini Hrvatska nije iskoristila svoje dvije prilike s igračem više, a u drugoj su Slovenci triput imali brojčanu nadmoć i triput su svladali nemoćnog Matu Tomljenovića koji je stao pred vrata nakon što Mark Dekanich nije svladan u prvih 20 minuta.

Prvi je hrvatsku mrežu preciznim udarcem s plave crte zatresao Sabahudin Kovačevič u 22. minuti. Sjajnim kontranapadom bivših suigrača iz Medveščaka Andyja Serticha i Ryana Kinasevicha, Hrvatska je u 25. minuti došla do izjednačenja, kad je ovaj potonji svladao također bivšeg suigrača, slovenskog čuvara mreže i miljenika zagrebačke publike Roberta Kristana.

Slovenija je do novog vodstva stigla u 30. minuti. Ponovno je pucao Kovačevič, a Rok Leber samo skrenuo pak i time prevario Tomljenovića. U 38. minuti zaboravljen je pred hrvatskim vratima ostao Marcel Rodman i precizno poslao pločicu pod prečku za prednost gostujuće reprezentacije od 3-1.

U 54. minuti Slovenija je postigla svoj prvi pogodak kad su na ledu bile izjednačene snage. Neopreznost u hrvatskoj obrani iskoristio je Jan Vrbas koji se našao sam pred Tomljenovićem i preciznim prizemnim udarcem ga svladao za vodstvo 4-1.

Dvije minute poslije akciju hrvatskog napada Blagus – Vukoja – Kanaet završio je potonji svladavši Gašpera Krošelja kojemu je slovenski izbornik povjerio zadaću čuvanja vrata u drugih 30 minuta utakmice.

U 59. minuti Luka Bašič postigao je i peti slovenski pogodak za konačnih 5-2, zasluženu pobjedu reprezentacije koja je pokazala zašto se nalazi u elitnoj diviziji Svjetskog hokeja

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider