Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba za drugo mjesto

Propast hrvatske rukometne lige: Sve što vrijedi u Zagrebu

Ne tako davno hrvatska rukometna liga bila je puna kvalitetnih igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog vikenda počinje doigravanja za rukometnog prvaka Hrvatske. Neizvjesnosti oko prvaka nema jer je PPD Zagreb superioran u odnosu na ostale – Nexe, Dubravu, Umag, Zamet i Varaždin.

„Nažalost, mi drugi borimo se za mjesto doprvaka, odnosno za mjesta koja vode u SEHA Gazprom ligu i ostale europske kupove“, rekao je Hrvoje Horvat, trener Dubrave.

Nekad je hrvatska liga bila puna kvalitetnih igrača. Primjerice, u sezoni 2011./2012. u ligi su igrali igrači koji su danas ili u PPD Zagrebu ili u inozemstvu. Prije četiri godine tako je za Bjelovar igrao Tin Kontrec, a za Zamet je branio Ivan Stevanović. Obojica su danas u PPD Zagrebu kao i Stefan Vujić koji je te godine igrao za Poreč.

U Karlovcu su igrali Stipe Mandalinić i Sandro Obranović koji su danas prve violine “plinara”. Igrači koji su zaobišli PPD Zagreb i otišli u inozemstvo igrali su za Zamet (Igor Vujić), Split (Jakov Vraković, Ante Vukas, Šime Ivić, Hrvoje Batinović), Nexe (Krešimir Kozina, Ivan Slišković, Mate Šunjić), Poreč (Filip Gavranović) i Varaždin (Matej Ašanin). A cijela generacija zagrebaša iz te godine danas je vani – Šego (Kielce), Marić (Melsungen), Brozović (Kiel), Kopljar (Barcelona), Matulić (Chambery), Gojun (Füchse), Pešić i Vukić (oba Meškov).

Godinu dana kasnije iz domaće lige kvalitetom su odskočili Teo Čorić (danas u Stuttgartu), Vuko Borozan (Wetzlar), Luka Cindrić (Vardar) te Antonio Kovačević i Domagoj Pavlović koji su iz Dubrave otišli u PPD Zagreb. No u posljednje tri sezone u domaćoj ligi nema igrača za PPD Zagreb, a kamoli za inozemstvo.

„Liga nam je puna mladih, kvalitetnih igrača i za dvije godine sigurno će netko od njih odjenuti dres 'plinara'. Ima i onih koji se polakome pa odu mladi u inozemstvo za malo novca, pa se tamo izgube, poput Halila Jaganjca koji je iz prve B lige potpisao za PSG. Možda je trebao prvo igrati u prvoj ligi pa u Zagrebu, a onda za velik novac otići u Francusku“, zaključio je Horvat.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider