Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vićan obranio dva peterca

Primorje u Zagrebu pobijedilo Jug i osvojilo Jadransku ligu!

Vaterpolisti Primorja osvojili su peto izdanje Jadranske lige. U nedjeljnom finalu u Zagrebu pobijedili su Jug rezultatom 9:8 (3-1, 1-2, 2-3, 3-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je već četvrta pobjeda primorjaša u pet ovogodišnjih odmjeravanja s jugašima, ali i drugi naslov. Na istom mjestu, na bazenu uza Savu koji je ovaj put bio ispunjen do posljednjeg mjesta, Primorje je prije pet mjeseci već osvojilo Hrvatski kup, pobijedivši u finalu gospare.

U utakmici koja je mogla zadovoljiti i najzahtjevnije vaterpolske sladokusce Riječani su poveli s 4:1, a u 21. minuti Jug je zbog trećeg isključenja ostao bez Boškovića. Pri vodstvu primorjaša 5:4 Denes Varga je propustio realizirati napad s dva igrača više, što se njegovoj momčadi zamalo osvetilo. Azevedo je u protunapadu izjednačio na 5:5, a nakon toga su Dubrovčani preko Ivovića došli u vodstvo od 6:5. Isti je igrač jugaše doveo i u vodstvo od 7:6, no pogoci Sukna, Garcie i Obradovića donose preokret.

Pri vodstvu Primorja od 9:7, minutu i 47. sekundi prije kraja, Frano Vićan je obranio i drugi peterac (ovaj put Jokoviću, prije toga Ivoviću) te tako postao junak trijumfa Riječana, što je nešto poslije i potvrđeno njegovim proglašenjem za najboljeg igrača Final Foura.

''Vjerujem da su gledatelji uživali. Bila je to vrhunska partija u kojoj smo mi ipak prikazali malo bolju igru. Bilo je to dovoljno za još jedan trofej'', kazao je primorjaš Sandro Sukno, koji je također odigrao izvrsno. Kako je i treći bivši jugaš Obradović imao zapaženu rolu, ostaje činjenica da su Jug razbila njegova djeca. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider