Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dubrovčani s Egerom

Primorje EB u polufinalu Lige prvaka, Jug CO u četvrtfinalu

Vaterpolisti riječkog Primorja EB osvojili su prvo mjesto u skupini B Lige prvaka 9-7 (1-3, 2-0, 2-2, 4-2) domaćom pobjedom protiv mađarskog Szolnokija u susretu posljednjeg 10. kola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tim su uspjehom izborili izravni plasman u polufinale završnog turnira Lige prvaka koji će se krajem mjeseca održati u Barceloni, dok je Jug CO u Dubrovniku svladao Spandau 04 sa 12-6 (3-1, 3-2, 2-2, 4-1) i zauzeo treće mjesto u skupini koje također vodi na završni turnir šest najboljih sastava u Europi.

Primorje EB je osvojilo prvo mjesto u skupini sa 24 boda, koliko je sakupio i drugi Szolnoki, dok je Jug treći sa 22 boda.

Riječane je do pobjede protiv Szolnokija predvodio Cosmin Radu s tri gola uključujući i onaj za konačnih 9-7 26 sekundi prije kraja, kojim je odlučio utakmicu, po dva gola su dodali Petar Muslim i Javier Garcia.

U visokoj pobjedi Juga najefikasniji je bio Miho Bošković s tri gola, po dva su dodali Loren Fatović, Pavo Marković, Ante Visković i Paulo Obradović.

Iz skupine A plasman na završni turnir osigurali su Pro Recco kao pobjendik skupine, te Eger kao drugi i Barceloneta kao domaćin turnira.

Završni turnir u Barceloni igrat će se od 28. do 30. svibnja, a prvoga dana igrat će Jug CO - Eger i Barceloneta - Szolnoki, a Primorje EB i Pro Recco u polufinalu čekaju pobjednike tih susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider