Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Callahan kapetanski

NHL: Poznati sudionici doigravanja na Istoku, Zapad 'nudi' još dva mjesta

Kapetan hokejske NHL momčadi New York Rangersa Ryan Callahan zabio je nakon dvije minute i 55 sekundi produžetka utakmice protiv Caroline, čime je osigurao svom klubu treće uzastopno doigravanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rangersi su na početku utakmice poveli s 2-0, ali su u posljednje tri minute regularnog dijela utakmice ušli s minusom od 3-2. No, Brad Richards je pogotkom 2:57 prije kraja odveo utakmicu u produžetak, a potom je Callahan kapetanski osigurao svojoj momčadi doigravanje Istočne konferencije.

Rangersi su pobjedom i skočili na sedmo mjesto Istoka, te zalupili "vrata" doigravanja pred nosom Winnipeg Jetsima, koji su se posljednji tome nadali (na Istoku).

No, čak i da su Rangersi izgubili, Winnipeg bi svejedno bio otpisan s obzirom da je on trebao slaviti kod kuće protiv vrlo jakog Montreala. Iako je nakon dvije trećine vodio 2-1, Winnipeg je posljednju dionicu izgubio s 3-0, odnosno u konačnici 4-2, te ostao tri boda udaljen od osmoplasirane momčadi Istoka. Spomenimo i da su Jetsi protiv Montreala odigrali posljednju utakmicu skraćene sezone.

Doigravanje je vlastitom pobjedom izborila i Ottawa, koja je, baš kao i Rangersi, u produžetku svladala Washington Capitalse s 2-1. Sergej Gončar zabio je pobjednički pogodak nakon svega 47 sekundi produžetka. Za Capitalse je jedini pogodak na utakmici postigao najbolji strijelac lige - Aleks Ovečkin. Zanimljivo, ovo bi mogao biti i susret prvog kruga doigravanja na Istoku, ukoliko Ottawa zadrži šestu poziciju uoči preostale dvije (vlastite) utakmice.

I dok su stvari na Istoku što se doigravanja tiče riješene, na Zapadu su otvorena još dva mjesta, a u igri su tri momčadi. Veliki korak ka doigravanju napravio je Detroit, koji je noćas svladao Nashville Predatorse s 5-2. Pavel Dacjuk upisao je pogodak i dvije asistencije za Red Wingse, te ih približio 22. uzastopnom doigravanju! Za osiguravanje doigravanja Detroitu je potreban još samo bod sa subotnjeg gostovanja kod otpisanog Dallasa.

Columbus je momčad koja se nada da se to neće dogoditi. Naime, Blue Jacketsi zaostaju za Detroitom samo bod nakon što su noćas slavili na gostovanju upravo kod spomenutog Dallasa s 3-1. Kako bi prošao u doigravanje Columbus, za početak, mora slaviti u subotu kod Nashvillea, te se nadati pobjedi Dallasa u regularnom dijelu utakmice ili tome da Minnesota ne upiše više od boda u preostale dvije svoje utakmice.

Od ostalih utakmica spomenimo da je Anaheim prekinuo domaći niz Vancouvera od osam uzastopnih pobjeda kada je slavio s 3-1. (TS)

NHL liga, četvrtak:

Philadelphia - NY Islanders 2-1

Washington - Ottawa 1-2, produžetak

Carolina - NY Rangers 3-4, produžetak

Boston - Tampa Bay 2-0

Detroit - Nashville 5-2

New Jersey - Pittsburgh 3-2

Florida - Toronto 0-4

St. Louis - Calgary 4-1

Winnipeg - Montreal 2-4

Dallas - Columbus 1-3

Vancouver - Anaheim 1-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider