Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
U lipnju u Bakuu

Pozitivno mišljenje za utrku na Sljemenu i veliki broj sportaša na EI-u

Na prvim Europskim igrama (EI) koje će se u lipnju 2015. godine održati u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu Hrvatski olimpijski odbor (HOO) planira nastup oko 160 sportašica i sportaša u 21 sportu, rečeno je na 28. sjednici Vijeća HOO-a održanoj danas u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do današnjeg su dana hrvatski sportaši izborili devet kvalifikacijskih mjesta na EI, a prva poimenična prijava pripala je boksačici Dariji Popović.

Također, Vijeće je kao nove korisnike Individualnog programa posebne skrbi o mladima uvrstilo veslačice i veslače Marinu Kaić, Teutu Leu Stojaković, Heralda Brandta, Josipa Bobinca, Marina Ančić i Ivu Bonacina, te strijelkinju Ivanu Babić. Program potpore koristit će veslačice i veslači Karla Milošević, Žana Krakić, Luka Baričević i Luka Radonić.

HOO će sufinancirati rad Edvarda Josipovića, trenera skakačice u vis Ane Šimić, i to u kategoriji kvalitetnih trenera.Jedna od točaka dnevnog reda bilo je polugodišnje izvješće o realizaciji razvojnih programa I, II i III kroz koje se HOO u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja skrbio o više od 240 sportaša kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta s ukupnim iznosom od oko milijun kuna. U prvom je polugodištu HOO također sufinancirao rad 77 trenera u 42 sporta, rečeno je na Vijeću.

Imenovani su članovi ocjenjivačkog suda za dodjelu Nagrade HOO-a Matija Ljubek za 2014. godinu. Predsjednica je Tamara Boroš, a članovi Klaudija Klikovac-Bubalo, Danira Bilić, Igor Jukić, Slobodan Gračaković, Luciano Sušanj i Sanda Čorak. Natječaj za dodjelu nagrade bit će raspisan u tijeku mjeseca listopada.

Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje Hrvatskom skijaškom savezu o organizaciji utrka ženskog i muškog slaloma Audi FIS Svjetskog kupa VIP Snow Queen Throphy 4. i 6. siječnja 2015. godine, te Hrvatskom veslačkom savezu o prijemu slovenske veslačice Rebeke Babič u hrvatsko državljanstvo. Također je prihvaćeno, kao i prethodnih godina, pokroviteljstvo nad 24. ljetnom školom kineziologa Hrvatske koje će se održati u krajem lipnja 2015. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider