Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Ostali sportovi
Oformljeni "kockasti"

Veliki korak za američki nogomet u Hrvatskoj

Hrvatska reprezentacija američkog nogometa nastupit će na turniru „Balkan Bowl" u Srbiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljubiteljima američkog nogometa i NFL-a bit će zanimljiva informacija da američki nogomet u Hrvatskoj pod palicom Hrvatskog saveza američkog nogometa napokon ima reprezentaciju. Po prvi puta u povijesti, okupila se flag reprezentacija, točnije beskontaktna verzija američkog nogometa kako bi sudjelovala na međunarodnom turniru „Balkan Bowl“ u Somboru od 28. do 30. listopada 2016., a pod organizacijom Srpskog saveza američkog nogometa. 

Hrvatska će na „Balkan Bowlu“ nastupiti sa seniorskom flag reprezentacijom u kojoj ima dosta igrača koji su potekli iz juniorskih pogona hrvatskih klubova, kojih trenutno ima 8, a od kojih se neki već godinama uspješno natječu u flag ligi. Za složiti reprezentativni kadar, Hrvatski savez američkog nogometa imao je zadovoljstvo izabrati dva izbornika/trenera (Dino Dozan i Luka Grof), koji su izabrali 14 igrača iz gotovo većine Hrvatskih klubova koji će u kockastim dresovima braniti boje Hrvatske na međunarodnom turniru, a to su:

Zagreb Thunder: Hrvoje Rogić, Ian Huf Šavora, Fran Popov;
Zaprešić Saints: Ivan Macan, Roni Kranjec;
Osijek Cannons: Marin Ljubas, Damir Tivanovac, Pavo Lukač;
Bjelovar Greenhorns: Tomislav Bekavac, Ivan Sabolić;
Dubrovnik Sharks: Lujo Domaćin, Otton Roca, Marko Miletić;
Kragujevac Wild Boars: Dino Bajrić (na posudbi)

Ovaj događaj je veliki korak za američki nogomet u Hrvatskoj i vjerujemo da će naši igrači ostvariti zadovoljavajući rezultat u prvom, povijesnom nastupu hrvatske reprezentacije na međunarodnoj sceni američkog nogometa. Za Hrvatski savez američkog nogometa i za krvatske klubove ovo je velika stvar, jer nakon 8 godina postojanja ovo je prvi puta da se okupila reprezentacija i „Balkan Bowl“ će biti dobra prilika da vidimo kako stojimo u odnosu na druge reprezentacije, a za igrače će ovo biti novo iskustvo i nova poznanstva. Sudjelovanje na „Balkan Bowlu“ je svakako jedan korak naprijed za nas i otvaranje nove stranice u povijesti američkog nogometa u Hrvatskoj. (HSAN)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider