Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno majstore!

Potvrđeno: Kostelić ide na novu operaciju koljena, određen i datum!

Odmah nakon nedjeljnog trijumfa u Kranjskoj Gori Ivica je pohitao u Švicarsku, na klinički pregled koljena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pregledu je prisustvovao konzilij liječnika na kojem su uz dr. Hochmeistera bili prisutni prof. Niklaus Friederich i prof. Werner Mueller iz Basela, te službeni liječnici Hrvatskog skijaškog saveza prof. Miroslav Hašpl i radiolog prim.dr. Igor Borić.

>> Sjajni Kostelić pobjednik slaloma u Kranjskoj Gori: 'To ima simboličko značenje'

Liječnici smatraju da smetnju gibljivosti Ivičinog desnog koljena stvaraju osteofiti i fabela, te je odlučeno da se oni odstrane u operativnom zahvatu tijekom kojeg će biti donešena odluka da li će se napuknuti menisk šivati ili će se jedan manji dio odstraniti.

S obzirom da Kostelić želi odraditi još jedan dio treninga nakon završetka Svjetskog kupa na umjetnom snijegu, operacija je predviđena za 9.travnja, te će ju ponovno napraviti prof. Friederich i prof.Müller u Baselu, koji su i do sada radili većinu Ivičinih operacija na tom koljenu i najbolje ga poznaju.

Liječnički konzilij gleda pozitivno na stanje njegovog desnog koljena kao i na ishod operacije, iako o definitivnom povratku na snijeg ne možemo govoriti do završetka operacije.

Prema prvim procjenama rehabilitacija bi mogla trajati dva mjeseca, dok bi povratak na snijeg mogao uslijediti nakon tri mjeseca od operativnog zahvata, odnosno u srpnju ove godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider