Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pavić briljirao, ali...

Potop Barakuda: Srbi velikim preokretom uzeli Svjetsku ligu!

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli po drugi put osvojiti Svjetsku ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu Svjetske lige Hrvatska je izgubila od Srbije. Srbi su slavili s 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) i treću godinu zaredom osvojili ovo natjecanje.

Osim nagrade od 100.000 dolara, srpski vaterpolisti ovim trijumfom automatski su osigurali i nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine gdje će Hrvatska braniti zlato. 

Bilo je to sedmo finale srpske reprezentacije u ovom natjecanju i sedma pobjeda, iako je polovicom treće četvrtine Hrvatska vodila 5-3 nakon što je Luka Bukić realizirao napad s igračem više.

Do tada je sjajno funkcionirala obrana hrvatske reprezentacije, a većinu lopti koje su prošle prema vratima uspio je zaustaviti sjajni Josip Pavić. No, sredinom treće četvrtine ugasio se hrvatski napad. Realizacija brojčane prednosti je bila toliko loša da izabranici Ivice Tucka nisu uspjevali svladati Gojka Pijetlovića ni kad su u bazenu imali dva igrača više. S druge strane, srpski su reprezentativci sve češće i sve lakše pronalazili put do Pavićeve mreže i serijom 5-0 uspjeli zaostatak od dva gola pretvoriti u prednost od tri pogotka (8-5) na polovici posljednje četvrtine.

Hrvatska se od tog šoka nije uspjela oporaviti. Srbija je lakoćom do kraja utakmice zadržala prednost i s konačnih 9-6 obranila naslov pobjednika Svjetske lige. Strijelce pobjedničke reprezentacije predvodio je Duško Pijetlović s tri pogotka, a po dva su postigli Andrija Prlainović i Dušan Mandić. Za Hrvatsku su po dva pogotka postigli Maro Joković i Sandro Sukno, a po jedan Ante Vukičević i Luka Bukić.

Hrvatskim vaterpolistima je za drugo mjesto pripala novčana nagrada od 70.000 dolara.

Barakude će vizu za Rio morati izboriti na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider