Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U skupinama C i D

'Pokajnici' odbijeni: Dvije nove reprezentacije na SP-u

Izvršni odbor Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) na svom je sastanku održanom u petak u njemačkom Herzogenaurachu odlučio kako neće prihvatiti naknadne odluke Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati su ranije ovoga tjedna izrazili želju ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Kataru od 15. siječnja do 1. veljače sljedeće godine, premda su ove dvije zemlje početkom studenog službeno odustale od nastupa na SP-u.

Njihova mjesta će zauzeti Saudijska Arabija i Island.

"IO IHF-a smatra kako su odluke o odustajanju bile konačne, te stoga nije uzeo u obzir naknadne dopise ta dva saveza. Također, Bahrein i UAE su kažnjeni sa po 100.000 švicarskih franaka zbog odustajanja nakon što je već obavljen ždrijeb SP-a. Suočeni sa nastalom situacijom, odlučili smo jedno od upražnjenih mjesta dodijeliti Aziji, a jedno Europi. Kontinentalni savezi odlučili su ta mjesta dodijeliti Saudijskoj Arabiji i Islandu", objavio je IHF.

Island je uvršten u skupinu C gdje se nalaze Francuska, Švedska, Alžir, Češka i Egipat, dok će Saudijska Arabija igrati u skupini D s Danskom, Poljskom, Rusijom, Argentinom i Njemačkom.

Na SP u Kataru će nastupiti i Hrvatska koja će u prvom krugu igrati u skupini B s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider