Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko bi to zaboravio...

Rukometni GOL godine postignut je u Zagrebu: Sjećate se ludila u Areni?

Pogodak Duška Čelice, bivšeg rukometaša PPD Zagreba, izabran je za najbolji gol rukometne Lige prvaka u 2015. godini.

Tko se od rukometnih i sportskih zaljubljenika ne bi sjećao gola Duška Čelice kojim je PPD Zagreb u veljači ove godine pobijedio španjolsku Naturhouse La Rioju. Bio je to gol kojim je PPD Zagreb potvrdio u nokaut fazu prošlosezonske Lige prvaka.

15 sekundi prije kraja pri izjednačenom rezultatu (30:30) španjolski viceprvak je imao napad za pobjedu kojim bi prestigli PPD Zagreb na ljestvici skupine. Međutim, Španjolci su se spetljali, ali onda zbunjeno reagiraju i zagrebaši bez da uspijevaju uputiti šut na gol - dosuđen je faul gotovo na centru u zadnjoj sekundi, a vrijeme je isteklo.

I kada su svi mislili da je to to odnosno da će bodovi biti podijeljeni s obzirom na preveliku udaljenost od gola mjesta gdje je prekršaj dosuđen, reprezentativac Bosne i Hercegovine Duško Čelica je uputio šut, lopta se od bloka odbila, a vratar La Rioje se poskliznuo i umjesto iza gola izbio ju je u vlastitu mrežu za veliko slavlje u redovima hrvatskog prvaka.

Čelica je u međuvremenu napustio klub, ali na kraju godine ovo je najbolji podsjetnik na vrijeme provedeno u Zagrebu. Na službenom kanalu rukometne Lige prvaka, EHF je predstavio 30 najboljih golova u 2015. godini, a na prvom je mjestu gol koji zbog kojeg je zagrebačka Arena 'eksplodirala'.

Na četvrtom je mjestu još je pogodak PPD Zagreba, onaj nedavni cepelin Stefana Vujića protiv Wisle. Recimo i kako je hrvatski prvak uvršten u Top 10 klubova u Europi, a ostali su PSG, Kielce, Veszprem, Flensburg, Barcelona, Kiel, Szeged, Löwen i Vardar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider