Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Navijači će uživati

Počinje povijesna sezona za Medveščak i hrvatski sport!

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu danas je održana konferencija za medije uoči početka 2013./2014. KHL sezone Kluba hokeja na ledu Medveščak Zagreb...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na konferenciji je predstavljena momčad Medvjeda koja će najtrofejnijem hrvatskom klubu u hokeju na ledu u njegovoj premijernoj KHL sezoni pokušati osigurati što bolji rezultat.
Sportske i organizacijske planove Medveščaka u KHL-u predstavili su predsjednik kluba Damir Gojanović, sportski direktor Aaron Fox, direktor hokejskih operacija Markoantonio Belinić, glavni trener Mark French te kapetan momčadi Medveščaka Alan Letang.

''Ovo je za mene, ali posebno za klub, veliki dan. Nešto što sam sanjao danas se ostvaruje. Ipak miran ću biti tek kad prva momčad sleti u Zagreb. Još je puno posla pred nama... Ulazak u KHL je velika stvar za klub i velika stvar za ovu državu i za ovaj grad. Zahvalio bih se svima koji su nas podržavali od početka projekta. Zahvalio bih se gradonačelniku Milanu Bandiću koji nas je prepoznao od prvog dana kada sam došao do njega i predstavio mu taj projekt. Zahvalio bih se najviše i navijačima koji su četiri godine gurali ovaj klub. Mislim da ću ovu godinu s navijačima uživati'', izjavio je vidno zadovoljan ali i uzbuđen predsjednik Damir Gojanović prisjetivši se pritom i prijašnjeg predsjednika kluba:

Zahvala Ferdi Spajiću

''Ima jedna osoba kojoj jednako tako moram zahvaliti na svemu ovome što imamo danas. To je Ferdo Spajić! Nakon što je Ferdo preminuo preuzeo sam njegovu funkciju jer nismo željeli da klub propadne i jer smo željeli nastaviti ono što je on započeo. Ferdo je osoba koje se moram danas sjetiti i mislim da sada gledajući nas s neba uživa što ovaj projekt ide dalje.“

Sportski direktor kluba Aaron Fox pojasnio je kako je slagana momčad koja će predstavljati Medveščak debitantske sezone u KHL-u.
''Ovo je bilo zanimljivo ljeto. U svibnju i lipnju nismo imali puno potpisanih igrača, ali kasnije shvatili da će Medveščak uistinu biti dio KHL priče i mnogima je bila velika želja da budu dio naše momčadi. Vjerujem da smo napravili kvalitetnu momčad i da smo tijekom ljeta radili stvari koje če klubu donijeti puno dobrih stvari, a našim navijačima puno razloga za zadovoljstvo. Bilo je i teških trenutaka dok smo pregovarali s igračima no ono što im je Medveščak mogao ponuditi nisu mogli odbiti – od kvalitete lige, preko standarda života u Zagrebu do klupske organizacije. Medveščak više nije nepoznanica u hokejskom svijetu .''

Medvjedi u KHL-u predstavljaju Zagreb i Hrvatsku

Medvjedi su se u Zagrebu okupili krajem proteklog tjedna, a prve dojmove o igračima ispričao je i glavni trener Mark French.
''Igračima i cijelom sportskom timu jako je drago što ćemo biti dio Medveščaka prve KHL sezone, ali i što ćemo predstavljati ovaj grad i zemlju. Iako je mnogo od nas došlo iz različitih zemalja, svi znamo kako da predstavljamo Hrvatsku u KHL-u. Odradili smo treninge na ledu u protekla dva dana. Aaron Fox i Markoantonio Belinić odradili su dobar posao. Doveli su igrače s karakterom i s dobrom reputacijom, a dosta njih su bili i svojevremeno kapetani momčadi što je svakako dobar primjer što će donijeti našoj momčadi. Treninzi su bili odlični i sada imamo četiri dana da se pripremimo za pripremne utakmica, a prvi protivnik će nam biti klub iz KHL-a.“

Letang: Naši navijači će uživati!

Branič Alan Letang Medvjedima se pridružio 2009./2010. sezone i bio je prvi igrač koji je pristao doći u Medveščak kada je primljen u regionalnu ligu EBEL, a sada će mu, kao i Medveščaku, ovo biti premijerna sezona u KHL-u.
''Kada sam dolazio ovdje, nikada nisam mislio da ću iskusiti ovako nešto. Mnogo toga smo prošli i napravili u ovih pet godina. Igranje u KHL-u za mene je velika prilika i drago mi je što sam dio momčadi. Naši navijači i sponzori će uživati u našoj momčadi. Znam da nas navijači vole vidjeti znojne na ledu i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da im pokažemo svoj trud.''

Bandić pozvao navijače u veliku feštu

Predstavnicima Kluba na tiskovnoj konferenciji pridružio se i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.
''Najzaslužniji za ovo sve što se napravilo, i što sam što sam pomogao napraviti, su naši sugrađani koji su to prihvatili. Da nisu to prihvatili, ne bismo sada tu sjedili. Zagrepčani vole hokej'', prokomentirao je gradonačelnik Bandić pozvavši sve na prvu utakmicu u Domu sportova: ''Vidimo se 6. rujna na velikoj fešti!''

GRUPA PODRAVKA PONOSNI SPONZOR MEDVEŠČAKA

Uz veliku novinarsku konferenciju predstavljena je i suradnja KHL Medveščak Zagreb s Grupom Podravka, koju čine Podravka i Belupo. Na predstavljanju momčadi i sportskog tima KHL Medveščak za sezonu 2013./2014., Podravka je svojim kulinarskim specijalitetima poželjela dobrodošlicu Medvjedima koji od ove sezone nastupaju u Kontinentalnoj ligi hokeja na ledu (KHL).

''Veliko mi je zadovoljstvo što je Podravci pružena prilika da sudjeluje u ovom projektu. Vjerujem da će momčad Medveščaka, koja je danas predstavljena, imati zapažene sportske rezultate i veliku medijsku pažnju te da će Podravci i Belupu pomoći da napravi iskorak u poznatosti na ruskom tržištu i ostalim zemljama KHL-a. Podravka ostvaruje uspješne rezultate na svjetskom tržištu već dugi niz godina, posebno na tržištu srednje Europe, gdje smo prisutni gotovo 50 godina. Stoga želimo naglasiti kako je suradnja s KHL Medveščak Zagreb izrazito kompatibilna s Podravkinom strategijom ostvarivanja novih poslovnih uspjeha na vanjskim tržištima. Prisutnost Podravkinih brendova upravo u državama ove hokejaške lige, uz našeg strateškog partnera, turističku agenciju Uniline, izvrsna je prilika za zajedničku promociju hrvatskog gospodarstva, turizma i sporta'', rekao je predsjednik Uprave Podravke d.d. Zvonimir Mršić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider