Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta...

Pirova pobjeda hrvatskih rukometašica: Ništa od SP-a

Odlično su naše igračice otvorile utakmicu, ali Slovenke su se konsolidirale i izborile nastup na svjetskoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj u prosincu ove godine, naše su rukometašice u uzvratnom susretu kvalifikacija u Celju svladale domaće Slovenke sa 28:27 (16:12), no to im nije bilo dovoljno da nadoknade 23:28 poraz iz Osijeka otprije pet dana.

Hrvatska je odlično započela utakmicu, vrlo brzo povela sa 5:2, sredinom prvog poluvremena imala i četiri pogotka prednosti (9:5, 10:6), a u 24. minuti šest razlike (13:7) s kojima bi izborile nastup u Njemačkoj. U tom razdoblju istaknula se vratarica Ivana Kapitanović, dok je napad funkcionirao besprijekorno.

Ipak, na poluvrijeme se otišlo s četiri gola viška (16:12) za Hrvatsku, a ta se razlika održavala samo u početku nastavka, do 19:15 u 33. minuti. Uslijedila je serija Slovenki od 3:0 kojom su se približile na 19:18. ali niti tada nije bio kraj. Hrvatska se uspjela odvojiti na 22:19 i kod tog rezultata sredinom drugog dijela iskoristila tek četvrti napad za povećanje vodstva, a u međuvremenu je Marić propustila realizirati i sedmerac.

Posljednju priliku za ulazak u neizvjesnu završnicu Hrvatska je propustila od 53. do 55. minute kada je pri vodstvu od dva razlike (25:23, 26:24) gubila lopte u situaciji s igračicom više i primala pogotke iz protunapada.

Žana Marić i Aneta Benko sa po šest golova bile su najefikasnije u sastavu Hrvatske, Ana Debelić i Dora Krsnik dodale su po četiri, a Stela Posavec i Maja Kožnjak po tri gola, dok su Tjaša Stanko sa sedam i Tamara Mavsar sa šest pogodaka predvodile Sloveniju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider