Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika pobjeda u gostima

'Petarda' Medveščaka za treće mjesto Zapadne konferencije

Hokejaši Medveščaka pobijedili su u utakmici KHL lige na gostovanju u Ufi momčad Salavat Julajeva s 5-2 (3-0, 1-2, 1-0), te skočili na treće mjesto Zapadne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Medvjedi' su došli do važne pobjede na gostovanju u Ufi i to sjajnom igrom u prvoj trećini koju su dobili s 3-0. Na početku druge trećine domaćini su s dva pogotka ugrozili pobjedu hrvatske momčadi, no Medveščak je uzvratio s dva gola i pobjegao na nedostižnih 5-2, te se 'osvetio' ruskoj momčadi koja je prije samo pet dana slavila u Zagrebu s 3-2. Zanimljivo je da je Medveščak i prije dvije godine pobijedio u Ufi (3-2), a to je bila ujedno i povijesna, prva gostujuća KHL pobjeda u Rusiji.

Pogotke su za Medveščak postigli Bjoerkstrand (0:28), Smolenak (4:19), Genoway (8:52), Kinrade (29:00) i Gilliati (42:40), dok su strijelci za Salavat bili Soin (21:39) i Hlistov (25:30).

U nedjelju Medveščak gostuje kod Barsa u Kazanju.

S pobjedom u Ufi "medvjedi" su trenutno treća momčad Zapadne konferencije s 34 boda, tri boda manje od vodećeg CSKA i bod manje od drugoplasiranog Lokomotiva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider