Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Super važna odluka

Tko će naslijediti Babića? Jedna opcija je favorit u odnosu na ostale

Nakon smjene Željka Babića i njegovog stručnog stožera, glavno pitanje u sportskoj javnosti je tko će biti novi rukometni izbornik.

Hrvatski rukometni savez će za mjesec dana objaviti ime i prezime novoga izbornika. Uoči Europskog prvenstva u Hrvatskoj iduće godine izabrali smo pet kandidata koji figuriraju kao najozbiljnije opcije.

Prva opcija je dvojac Lino Červar i Slavko Goluža.

Červar je trenutačno izbornik Makedonije i ime koje ne treba previše predstavljati, 66 mu je godina i od 2002.-2010. je vodio Kauboje. Osvojio je šest velikih medalja od toga dva zlata, 2003. u Portugalu i olimpijsko godinu dana poslije.

Slavko Goluža je bio njegov nasljednik na klupi reprezentacije. Na njoj se zadržao pet godina. Osvojio je tri brončane medalje a 46-godišnji Goluža trenutačno je zaposlenik Hrvatskog rukometnog saveza.

Tandem Červar-Goluža ispred ostalih (respektabilnih) imena

Drugi kandidat je Ivica Obrvan, trenutno trener francuskog Chamberyja. Ima ozbiljnu trenersku karijeru iza sebe. Vodio je: Metković, Medveščak, Gorenje, PPD Zagreb a tri godine je bio izbornik Makedonije.

Nakon Obrvana jedan od čestih kandidata je i Goran Perkovac, koji je bio kapetan reprezentacije na Olimpijskim igrama u Atlanti, ima sjajnu igračku karijeru iza sebe i već dugo radi kao trener u inozemstvu. Trenutačno trenira njemački Minden. Trenirao je klubove po Švicarskoj i Njemačkoj a bio je izbornik Grčke i Švicarske.

Irfan Smajlagić je također nezaobilazan kandidat. Legendarno krilo trenutačno nema trenerski angažman.
Bio je tri godine pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji u eri Line Červara. Vodio je klubove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini a bio je i izbornik Egipta i Irana.

Posljednji kandidat je Nenad Kljajić. Također poznato igračko i trenersko ime. Kljajić trenutačno trenira Saudijsku Arabiju. Dva puta je vodio PPD Zagreb a imao je klupski angažman i u katarskom Al Rajanu.

Spomenimo još za kraj i osobu koja trenutačno vodi u brojnim anketama za hrvatskog izborika to je Veselin Vujović. Vujović ima četiri godine ugovor sa slovenskim savezom i ne figurira kao ozbiljna opcija, a osim toga i sam je već najavio pohod sa Slovencima na zlato na EP-u u Hrvatskoj iduće godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider