Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nitko ni blizu

Perković ponovno uvjerljivo slavila, Vlašić sve bliže povratku na vrh

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je s nizom uspjeha u disku na Dijamantnom ligi pobijedivši na mitingu u New Yorku s hicem od 68.44 metra...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Perković je pobjednički hitac bacila u prvoj seriji, a u New Yorku je još imala 66.34 i 64.40 metara, uz tri nevažeća hica. Hitac od 68.44 metra samo je četiri centimetra slabiji od rekorda mitinga s kojim je Sandra slavila prije dvije godine. Perković ove sezone ima najbolji hitac u svijetu (70.08) postavljen 8. ožujka u Splitu, a u poretku Dijamantne lige nepobjediva Zagrepčanka ima maskimalnih 16 bodova i praktički je osigurala naslov pobjednice u disku tri natjecanja prije kraja.

"Zadovoljna sam pobjedom i rezultatom jer sam jako umorna s obzirom da mi je ovo treće natjecanje u sedam dana. Žao mi je što nisam opet oborila rekord mitinga, nedostajala su mi četiri centimetra. Sve je u redu i sa pripremama za Svjetsko prvenstvo", kazala je Perković.

Drugo mjesto osvojila je Kubanka Jaimi Perez (65.86), a treće Francuskinja Melina Robert Michon (62.77).

Hrvatska visašica Blanka Vlašić ostvarila je sjajan rezultat osvojivši drugo mjesto s preskočenih 197 centimetara. Slavila je Španjolka Ruth Beitia, koja je preskočila istu visinu, no bila je točnija u svojim pokušajima. Obje su zapele na visini od 199 centimetara.

Recimo i da je 197 preskočenih centimetara novi rekord mitinga koji su postavile naša i španjolska atletičarka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider