Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
2. rujna na Mladosti

Osim Sandre, Blanke i Ane, na Hanžek stiže i Asafa Powell

Hrvatske atletičarke Sandre Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić najavljene su kao glavne zvijezde 64. izdanja "Hanžekovićevog memorijala", koji će biti održan 2. rujna u Zagrebu na stadionu u ŠRC Mladost...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uvertiru će Hanžek imati dan ranije kod fontana nasuprot NSB-u, gdje će se održati natjecanje bacača kugle.

"Dočekali smo da su naše cure zvijezde Hanžeka, a još mi je u sjećanju kako smo se borili za postavljanje reflektora na Mladosti", izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije održanoj u prostoru zagrebačkog Auto Centra Emil Frey, jednog od novih sponzora zagrebačkog atletskog mitinga.

Osim nastupa najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara, unatoč smanjenom budžetu, najavljen je dolazak mnogih zvijezda "kraljice sportova", a jedno od najzvučnijih imena je ono nekadašnjeg svjetskog rekordera na 100 metara, Jamajčanina Asafe Powella.

"Uz Powella najveća imena na 100 metara su Richard Thompson, koji ima rezultat 9.82 u ovoj sezoni, Kim Collins i Amerikanac Ryan Bailey, tako da se nadam da ćemo vidjeti rušenje rekorda mitinga kojeg drži Usain Bolt", rekla je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

Boltov rekord istrčan prije tri godine na Mladosti iznosi 9.85 sekundi. Sprinteri su samo dio zvjezdane postave koja dolazi u Zagreb, u kojoj će biti i mnogi nositelji odličja s nedavno završenog Europskog prvenstva, na kojem se Sandra Perković po treći put okitila zlatom u bacanju diska začinivši ga sjajnim rezultatom od 71,08 metara, a među medaljašima se po prvi put našla i 24-godišnja Zagrepčanka Ana Šimić, brončana u skoku u vis.

Ana je u Zuerichu preskočila 1,99 metara, visinu svog osobnog rekorda, a sad se od nje na domaćem terenu očekuje napad na onu čarobnu granicu od dva metra.

"Bila sam blizu i u Zuerichu. Ove godine sam već triput popravljala osobni rekord. Ako bude lijep dan, i još u Zagrebu skačem, nadam se da se mogu približiti tome."

To je upravo na Hanžeku, prije 11 godina, prvi put u karijeri uspjelo Blanki Vlašić. Naša rekorderka nije nastupila u Zuerichu zbog ozljede koljena, ali organizatori zagrebačkog mitinga uvjereni su da će Blanka skakati u Zagrebu i boriti se Anom Šimić za pobjedu.

Posebna poslastica će ponovno biti i nastup Sandre Perković, koja je prošle godine baš u Zagrebu doživjela jedan od rijetkih poraza.

"Od Sandre očekujem da bude prkosna, ona kako ona zna, i da ne proradi sindrom domaćeg terena, kako je bilo s Janicom i Ivicom na Snježnoj kraljici. Uvijek je najteže nastupati pred svojim navijačima", poručio je Sandri Perković zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Osim što će 2. rujna biti iznimno atraktivno na Mladosti, i uvertira za ovogodišnji miting, natjecanja bacača kugle 1. rujna kod fontane ispred Nacionalne sveučilišne biblioteke, bit će spektakularna, uz tradiocionalno iznimno jaku konkurenciju.

"Konkurencija u kugli će, kao i uvijek, biti svjetska. Dolaze Majewski, Hoffa, Cantwell i nadamo se lovu na 22 metra", istaknula je Ivana Brkljačić.

Najboljim kuglašima svijeta pridružit će se i Zadranin Stipe Žunić, četvrti s EP-a, a postoje dobri izgledi i za nastup Nedžada Mulabegovića, koji zbog ozljede nije otputovao u Zuerich.

Ulaznice za 64. izdanje Hanžekovićevog memorijala bit će u prodaji od 25. kolovoza po povoljnim cijenama od 20, 30 i 80 kuna, a moći će se kupiti na blagajni u ŠRC Mladost. Za natjecanje kuglaša 1. rujna ulaz će biti besplatan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider