Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pretoplo i loša prognoza

Opet otkazan paralelni slalom u Muenchenu: Isto prijeti i Sljemenu?!

Organizatori paralelnog slaloma koji je 1. siječnja trebao biti održan u središtu Muenchena, bili su prisiljeni u četvrtak otkazati natjecanje zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih sezona je gradska utrka za Svjetski skijaški kup u blizini olimpijskog stadiona u Muenchenu prerasla u tradiciju. Međutim, vrijeme ni ove godine organizatorima nije išlo na ruku, pa je natjecanje u paralelnom slalomu, koje je trebalo biti održano 1. siječnja, u četvrtak otkazano.

Pretoplo vrijeme u kombinaciji s lošom prognozom, koji su prijetnja i sljemenskoj Snježnoj kraljici, natjerali su organizatore i Međunarodnu skijašku federaciju (FIS) na najnepopularniji potez koji su, kad je Muenchen u pitanju, morali povući već treći put u posljednjih pet godina. Za ovo natjecanje FIS neće tražiti zamjenskog domaćina.

Istovremeno, skijašice su u četvrtak ostale bez treninga spusta u Val d'Isereu, ali zbog 15 do 20 centimetara novog snijega, kojim je preko noći zatrpana spustaška staza. Da apsurd bude veći, Val d'Isere je prošlog vikenda ostao bez veleslalomske i slalomske utrke za Svjetski kup skijaša, zbog nedostatka snijega.

"Optimisti smo. Vjerujemo da ćemo uspjeti odstraniti novonapadali snijeg i za subotnju utrku pripremiti vrhunsku stazu koju će skijašice moći isprobati na treningu u petak", izjavio je direktor utrke Atle Skaardal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider