Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najdraže utakmice karijere

'Bilo bi sjajno još jednom igrati protiv Hrvatske'

Sjajni vratar Montpelliera i francuske rukometne reprezentacije Thierry Omeyer izjavio je kako su mu najdraže utakmice u karijeri one protiv hrvatske reprezentacije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Omeyer je u 12. listopada prošle godine ozlijedio lijevu ruku na treningu.

''Hvatao sam loptu kao i obično, a onda se dogodilo.''

Morao je sredinom listopada na operaciju bicepsa, te se činilo da je nastup u Danskoj na Europskom prvenstvu za ovog 37-godišnjaka izgubljen.

No, oporavak je išao brže od očekivanog i nakon dvodnevne procjene i brojnih obavljenih pretraga dobio je odobrenje da se pridruži francuskoj ekspediciji.

Vratio se i još jednom branio odlično u pobjedi Francuske 27-25 u drugoj fazi natjecanja protiv Hrvatske, reprezentacije koja mu je uvijek bila velika inspiracija. I sam je to priznao.

''Volim velike utakmice, naročito one koje igramo protiv Hrvatske. Francuska i Hrvatska imaju dugačku povijest međusobnih ogleda. Bilo bi sjajno odigrati još jednu utakmicu protiv Hrvata na ovom prvenstvu'', veli Omeyer.

Želja bi mu se mogla lako ispuniti. Francuska će u polufinalu igrati protiv Španjolske, a Hrvatska protiv domaćina i branitelja naslova Danske. Ostvare li Hrvati i Francuzi isti rezultat u polufinalu, pobjedu ili poraz, dogodit će se njihov novi sraz, u finalu ili borbi za 3. mjesto.

No, ako i ne bude tako, bit će još prilika za Omeyera za utakmice protiv Hrvatske, jer on planira dugu karijeru.

''Želim braniti sve dok me tijelo bude slušalo i služilo. Moj cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Nadam se da ću braniti još tri ili četiri godine.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider