Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Vrhunski rezultat"

Oduševljeni Kauboji: "Svaka čast svima, ne možemo opisati svoju sreću!"

Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Jedan od junaka hrvatske pobjede protiv Španjolske u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva bio je vratar Ivan Stevanović koji je utakmicu završio s devet obrana.

"Bilo je naravno jako teško, ali očigledno da mi stalno igramo ovakve utakmice pa smo se već i navikli. Bit će izuzetno teško, imamo tri dana do utakmice s Norvežanima koje jako dobro poznajemo. Igrali smo s njima za broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj, izbacili smo ih s kvalifikacija za Olimpijske igre i mislim da nam treba još jedna jako dobra utakmica jer oni na ovom prvenstvu igraju stvarno jako dobro", izjavio je Stevanović za Novu TV.

Na upit reportera Stipe Sladoljeva je li možda presudila veća želja naših rukometaša, popularni Stivi je odgovorio:

"Možda bih čak rekao i da, nismo igrali sjajno na ovom prvenstvu, ali nismo ni na prijašnjim prvenstvima. Završnice su očigledno naše i nadam se da ćemo ovako nastaviti do kraja."

Štrlek: Nije važno tko zabija, ovo je vrhunski rezultat

Luka Cindrić je imao jako zapaženu rolu s pet golova.

"Jako teško, ne mogu opisati svoju sreću. Borili smo se od početka do kraja i svaka čast momcima na borbi. Ne znam, nemam pojma stvarno, treba proslaviti ovo pa ćemo razmišljati o Norveškoj."

Ide li Hrvatska do finala Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Hrvatska je plasman u polufinale ostvarila unatoč tome što poslovično efikasni Manuel Štrlek ovaj put se nije upisao među strijelce.

"Nebitno je tko zabija golove, danas se otvorilo drugim dečkima. Nije važno tko je zabio, glavno da smo pobijedili i da smo u polufinalu, to je jedan vrhunski vrhunski rezultat i stvarno svaka čast dečkima."

Mamić: Čekamo cijelo prvenstvo taj šut izvana

Igračem utakmice potpuno zasluženo je proglašen Marko Mamić koji je torpedirao Španjolce sa čak osam golova u prvom poluvremenu.

"Osam golova u prvom poluvremenu? Ajoj, imam 22 godine tek. Ne znam jesam li ikad zabio toliko u prvom poluvremenu. Stvarno sam super zadovoljan, kad igraš u ovakvoj ekipi to je neopisivo, kad ovako igramo jedan za drugoga. Jako je važno bilo da ostanemo koncentrirani. Čekamo cijelo prvenstvo taj šut izvana, Španjolci su takva ekipa da su nam to pustili. Trener je to vrhunski pripremio, obranu smo stvarno odigrali vrhunski", izjavio je Mamić u mix-zoni i iznio svoja razmišljanja uoči polufinalnog sraza s Norveškom.

"Očekujemo jedan fight, kao i svaku utakmicu. Puno favorita je ispalo, moramo biti oprezni jer Norvežani igraju super. Sad se trebamo smiriti, danas moramo proslaviti to, dobro se najesti i već u srijedu idemo za Pariz. Sad ako smo već tu došli... Norveška stvarno igra odlično, gledali smo ih i na televiziji malo između ostalih utakmica."

Duvnjak: Nadam se da ćemo spavati s medaljom

Domagoj Duvnjak je bio silno umoran nakon utakmice.

"Čestitam dečkima na jednoj fenomenalnoj utakmici. Igrali smo stvarno odlično, zatvorili smo Aguinagaldea što je bilo jako važno. Ovo što je Marko odigrao u prvom poluvremenu je bilo nestvarno. Ova ekipa ima potencijala, dečki se samo trebaju opustiti i to je to. Opet će biti ubitačan ritam, gledali smo norvešku utakmicu protiv Mađarske. Izgledaju odlično, bit će teško u svakom slučaju. Ja se nadam da ćemo spavati s medaljom", poželio je Duvnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider