Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Početkom lipnja

Odbojka na pijesku spremna zavladati svijetom - Poreč prvi u Major Series kalendaru

Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) danas je izdala priopćenje o potpisivanju povijesnog partnerskog ugovora s tvrtkom Beach Major Company – zajedničkim pothvatom Hannesa Jagerhofera (u ulozi čelnoga čovjeka) i Red Bulla. Time je još jednom potvrđeno da je njen predsjednik Dr. Ary S. Graça F° odlučan u promicanju inovacija koje će odbojci osigurati status najuzbudljivijeg sportskog spektakla na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zahvaljujući ovom povijesnom partnerstvu odbojka na pijesku postavljat će standarde kao jedna od najdinamičnijih formi sportskog spektakla, a Red Bull će svojim golemim iskustvom u marketingu, organizaciji sportskih i drugih događaja te proizvodnji i plasmanu medijskih sadržaja doprinijeti realizaciji triju Major Series turnira i Swatch Beach Volleyball finalnog turnira u okviru FIVB World Toura. Prvi u nizu Major Series turnira je Poreč, koji će od 2. do 7. lipnja biti epicentar ovog sportsko-zabavnog spektakla.

U planu je već i znatno povećanje broja turnira u okviru Major Series serije jer su se Red Bull i Hannes Jagerhofer obvezali dugoročno poduprijeti svjetsku federaciju ovog olimpijskog sporta.

Iz priopćenja saznajemo i da se Swatch vraća u odbojku na pijesku kao sponzor Major Series turnira i finala FIVB World Toura u godini koja je pred nama, a koja će po svemu sudeći za odbojku na pijesku biti veličanstvena godina i sjajna uvertira Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. na kojima će, prema dosadašnjim naznakama, odbojka na pijesku biti među najpopularnijim sportovima.

Na konferenciji za medije koju je ugostio Swatch LAB u Zürichu, predsjednik Svjetske odbojkaške federacije Dr. Ary S. Graça F° izjavio je: „Ovo je partnerstvo sljedeći korak u ostvarenju naše misije da privlačenjem publike, inovacijama i isticanjem univerzalne prirode ovoga sporta odbojci osiguramo status najpopularnijeg sportskog spektakla za cijelu obitelj. Poput naše federacije i odbojke kao sporta, Red Bull je dinamičan, globalan brend te se stoga posebno veselim suradnji i zajedničkom nastojanju da svaki od turnira pod okriljem federacije publici diljem svijeta bude spektakl za pamćenje.

Red Bull i njihova medijska kuća Red Bull Media House sa svojom mrežom vrhunskih profesionalaca i neprocjenjivim iskustvom u proizvodnji i plasmanu medijskih sadržaja idealni su partneri Svjetske odbojkaške federacije. Iznimna nam je čast i zadovoljstvo blisko surađivati s čovjekom kao što je Hannes Jagerhofer – promotor svjetskoga glasa, koji već dugi niz godina postavlja standarde u organizaciji odbojkaških turnira svjetske klase. Osim toga, čast nam je najaviti i da smo obnovili vezu između odbojke na pijesku i jednoga od najuglednijih sponzora u svijetu sporta – tvrtke Swatch.

Sve su to redom za našu federaciju vrlo ugledni partneri i veselim se suradnji i inovacijama kojima ćemo odbojci na pijesku osigurati status vodećeg sportskog spektakla za cijelu obitelj.“

Glavni direktor tvrtke Beach Major Company Hannes Jagerhofer ovom je prilikom rekao: “Zajednički pothvat rezultat je 20 godina bliske i vrlo uspješne suradnje s Red Bullom. Swatch Beach Volleyball Major Series, turnir pod okriljem Svjetske odbojkaške federacije, stvoren je s ciljem podizanja odbojke na pijesku na potpuno novu razinu i njezinim pozicioniranjem na ljestvici vodećih sportova u svijetu. Viziju Major Series turnira moguće je ostvariti samo uz čvrstu potporu federacije koja je u potpunosti odgovorna za svaki napredak ovoga sporta. Partnerstvo s tvrtkom Swatch kao sponzorom turnira najbolji je mogući scenarij kojim se najavljuje nova era u povijesti odbojke na pijesku, jer Swatch nije samo svjetski poznat i ugledan brend već i dugogodišnji partner od povjerenja, neiscrpan izvor potpore i pokretačka snaga ovoga sporta. Kao šlag na tortu dolazi Red Bull Media House s nagrađivanom LIVE produkcijom, inovativnim pristupom kreiranju sadržaja, svjetskim serijama akcijskih sportova i vrhunskom komunikacijom na društvenim mrežama, kao partner koji će postavljati nove standarde u produkciji i distribuciji sadržaja i prikazu odbojke na pijesku kao sportskog spektakla.“

FIVB World Tour 2015. početak je drugog kruga kvalifikacija (uz Continental Cup) za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. gdje se očekuje da će odbojka na pijesku na plaži Copacabana biti najatraktivniji sport.

Godina pred nama će za odbojku na pijesku bit vrlo dinamična. Predstoje nam tri turnira iz serije Swatch Beach Volleyball Major Series i pet FIVB Grand Slam turnira (svaki od njih s nagradnim fondom od 800.000 dolara) te na koncu Swatch Beach Volleyball finalni turnir koje se održava u listopadu u SAD-u. Na finalnom će turniru nastupiti osam prvoplasiranih timova, a još će dva tima dobiti wildcard. Nagradni fond ovoga turnira iznosi 500.000 dolara, a pobjednički timovi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) dobivaju svaki po 100.000 dolara.

FIVB World Tour:

Swatch Major Series turniri:

Poreč, Hrvatska
Stavanger, Norveška
Gstaad, Švicarska

Grand Slam turniri:

Moskva, Rusija
Yokohama, Japan
St. Petersburg, SAD
Long Beach, SAD
Olsztyn, Poljska

Swatch Beach Volleyball finalni turnir:

Fort Lauderdale, SAD


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider