Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bogato nagradili sportaše

Tako se nagrađuje uspjeh: Za olimpijsko zlato dobio kuću i 75.000 eura

Obala Bjelokosti odlučila je bogato nagraditi svoje osvajače olimpijskih medalja iz Rio de Janiera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je država za 12 sportaša, njihove trenere i ostale koji su se brinuli za njihovu spremnost odlučila podijeliti 580.000 eura, a najveći dio kolača dobio je osvajač zlatne medalje u taekwondou Sheik Cisse Sallah koji je svojoj zemlji donio prvo olimpijsko zlatno odličje.

Cheick Sallah Cisse je osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 80 kilograma, a za taj je pothvat od države dobio novu kuću i novčanu nagradu od 75.000 eura. Novi dom će također dobiti i Ruth Gbagbo, koja je osvojila broncu i postala prva žena u ovoj zemlji s olimpijskom medaljom. Uz kuću njoj je pripala novčana nagrada u visini od 45.000 eura.

Prije Rija Obala Bjelokosti je imala samo jednu olimpijsku medalju i to iz 1984. godine kada je u u Los Angelesu srebro u utrci na 400 m osvojio Gabriel Tiacoh.

No, Obala Bjelokosti, kao zemlja u kojoj sportaši nemaju uvjeta za treniranje,nije nagradila samo osvajače medalja. Tako je Marie Josee ta Lou dobila 30.000 eura za četvrto mjesto u utrkama na 100 m i na 200 m, dok je Ben Maite za šesto mjesto na 100 m nagrađen sa 15.000 eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider