Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ulicama baroknog grada

Kenijac i Srpkinja pobjednici prvog sportskog događaja 2017. u Hrvatskoj

Po 39. put održana je utrka kojoj je start točno u ponoć, s dolaskom Nove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kenijski trkač Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo i srpska atletičarka Olivera Jevtić pobjednici su 39. Novogodišnje utrke u Varaždinu, koja je startala u ponoć, na prijelazu iz Stare u Novu godinu.

U 39. izdanju jedinstvene utrke varaždinskim ulicama i trgovima, čija tradicija seže u 1977. godinu, u Novu je godinu "utrčalo" rekordnih 305 natjecatelja i natjecateljica iz Kenije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Francuske, Ukrajine i Hrvatske.

Kimaiyo je bio najbrži na 6400 metara s vremenom 18 minuta i 57 sekundi. Drugi i treći bili su Mađari Laszlo Gregor (19.02) i Barnabas Bene (19.06), četvrti Slovenac Mitja Krevs (19.11), a peti Osman Junuzović iz Bosne i Hercegovine (19.19). Najbrži od domaćih trkača bio je Varaždinac Ivan Čorba iz Trkačkog kluba Marathon 95 na osmom mjestu (22.56).

Komentirajući utrku pobjednik iz Kenije je rekao da je, iako je bilo hladno, napravio dobar rezultat na zanimljivoj utrci koja starta u ponoć na prijelazu iz jedne u drugu godinu.

Olivera Jevtić je bila najbrža na 3200 metara. Utrku je završila za 10 minuta i 31 sekundu. Druga je bila Valentjina Kiliarska iz Ukrajine (10.46), treća i četvrta Mađarice Zita Kacser (10.49) i Tunde Szabo (10.55), a peta najbrža Hrvatica Mirjana Šimek Bilić iz Velike Gorice (11.06).

Maratonka iz Srbije prvi je put nastupila u Varaždinu.

"Zaista sam prezadovoljna. Tri kilometra nisu moja specijalnost jer godinama trčim maratone. Ovo je pravi pokazatelj da imam dobru brzinu i da ove godine mogu istrčati maraton ispod 2.30, što mi je cilj“, rekla je Jevtić i dodala da voli trčati novogodišnje utrke.

"Dvaput sam pobijedila u Sao Paulu u Brazilu na novogodišnjoj utrci i ovo u Varaždinu podsjeća me na vrijeme kad sam bila najbolja“, rekla je pobjednica.

Organizatori iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina po pet najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji nagradili su s 800, 600, 400, 200, odnosno 100 eura. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a medalje je najbržima uručio gradonačelnik Goran Habuš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider