Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dominacija Hrvatica

Novo slavlje Blanke u Dijamantnoj ligi, Ana Šimić treća!

Hrvatska atletičarka u skoku u vis Blanka Vlašić slavila je na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu, dok je druga predstavnica Ana Šimić osvojila treće mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić je na Hampden Parku išla preko visine 196 centimetara, odnosno tri centimetara više od svojih najbližih pratiteljica. Vlašić je sve visine preskakala iz prve, a onda je dva puta zapela na 196 prije nego li ju je savladala iz trećeg pokušaja. Pokušala je potom i 201 centimetar preskočiti, ali nije išlo.

Amerikanka Inika McPherson osvojila je srebrnu medalju, dok je Ana Šimić bila treća s istom preskočenom visinom kao i McPherson, ali joj je za istu trebalo više pokušaja. Šimić je visinu 193 preskočila iz trećeg pokušaja, dok je Amerikanka istu riješila iz prve. Nakon toga su obje tri puta rušile na 196, dok su prije toga sve preskakale iz prve.

Vlašić i Šimić su ponovile rezultat iz Pariza od prije sedam dana, kada su također bile prva i treća. Tada se između njih ugurala Ruskinja Marija Kučina.

U ukupnom poretku Dijamantne lige u ovoj disciplini Vlašić je prva s 10 bodova, dok je Šimić druga s tri manje.

Spomenimo i odustajanje Ane Čičerove, koja je natjecanje u Škotskoj završila na posljednjem mjestu (sedmom) s preskočenih tek 175 centimetara. Nakon te visine je odlučila da više neće skakati.

 

Dijamantna liga, Glasgow, skok u vis (ž):

1. Blanka Vlašić (Hrv) 196 cm

2. Inika McPherson (SAD) 193 cm

3. Ana Šimić (Hrv) 193 cm

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider