Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Evans glavni favorit

Novi vođe navale neće tako brzo u akciju

Za razliku od prethodnih godina, dvije momčadi koje su svoje vođe navale odabrale u prvom krugu drafta neće im odmah dati da igraju te će tek kasnije provjeriti ispravnost svoje odluke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portal SportsBettingDime.com javlja kako je hvatač Mike Evans iz Tampa Bay Buccaneersa glavni favorit za naslov najboljeg novog igrača godine, a najveći su mu suparnici za taj naslov Sammy Watkins i Johnny Manziel.

Prvi vođa navale izabran u ovom draftu bio je Blake Bortles iz UCF-a. Njega su kao ukupno trećeg igrača u draftu odabrali Jacksonville Jaguars, koji su prethodnu sezonu završili s četiri dobivene utakmice od dvanaest odigranih.

U tri sezone koje je proveo u svojoj sveučilišnoj momčadi (UCF Knights), Bortles je započeo 27 utakmica, a izveo je 585 uspješnih dodavanja od 891 pokušaja, osvojio 7598 jardi, te imao 56 polaganja i samo 19 presječenih lopti. Bio je proglašen najboljim igračem Fiesta Bowla.

Prema broju osvojenih bodova (15,4), Jaguarsi su imali najgoru napadačku igru u ligi te su bili trideset i prvi na ljestvici prema broju osvojenih jarda po utakmici (239,8). Vođa navale bio je Chad Henne, s 3241 osvojenim jardom, 14 polaganja i 14 presijecanja.

Bortles je ocijenjen kao igrač s najviše šanse da već u prvoj godini svoje karijere u NFL-u nastupi u prvoj momčadi, no Jaguarsi su se odlučili držati Hennea. Ako ove sezone i budemo imali prilike vidjeti tog bivšeg igrača UCF-a, to se sigurno neće dogoditi u prvih nekoliko tjedana.

Posljednji igrač izabran u prvom draftu bio je Terry Bridgewater iz momčadi Louisvillea, koga su odabrali Minnesota Vikingsi. On će se za mjesto u prvoj postavi natjecati s Mattom Casselom i Christianom Ponderom, koji imaju 18 polaganja i 18 presijecanja u 2013.

U posljednjoj utakmici svoje sveučilišne karijere, tijekom Russell Athletic Bowla, Bridgewater je osvojio 447 jarda i izvršio tri polaganja protiv Miami Hurricanesa. Ovaj bivši član Cardinalsa možda se dobije priliku iskazati krajem sezone.

Od trojice vođa navale odabranih u prvom krugu drafta, Johnny Manziel iz Texas A&M-a jedini je koji bi svoju karijeru u NFL-u mogao započeti već u prvom tjednu sezone. Njega su izabrali Cleveland Browns , a dvogodišnju karijeru u staroj momčadi završio je s ukupno 7820 osvojenih jarda, 63 polaganja i 22 presijecanja.

Brownsi su završili na jedanaestom mjestu ljestvice s 252,9 jarda dodavanjem osvojenog prostora po utakmici, zahvaljujući igri Brandona Weedena i Jasona Campbella, koji ove sezone više neće biti dio te momčadi.

Dvadesetjednogodišnji Manziel borit će se za mjesto u prvoj postavi s još četiri vođe napada, od kojih nijedan nije započeo više od 12 utakmica u NFL-u pa se čini da mu jedinu pravu konkurenciju predstavljaju Tyler Tighpen i Brian Hoyer.

2012. i 2013. godine u prvom krugu drafta odabrano je pet vođa navale i sva petorica već su u prvom tjednu nastupila u prvoj momčadi. Manziel je za svoje studentske karijere imao bolje rezultate od svih njih pa bi se lako moglo dogoditi da već sedmog rujna nastupi u utakmici protiv Steelersa na Heinz Fieldu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider