Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Karabatić, Lazarov...

Ždrijeb Lige prvaka: Zagrebu stiže najjači mogući protivnik!

U sjedištu Europske rukometne federacije održan je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo plinarsko društvo Zagreb u četvrtfinalu Lige prvaka igrat će protiv Barcelone!

Nakon što su izbacivanjem Koldinga priredili jedno od najvećih iznenađenja u ovogodišnjoj Ligi prvaka, ždrijeb im je donio najjačeg mogućeg suparnika.

Nikola Karabatić, Kiril Lazarov i još pregršt velikih zvijezda u prvoj utakmici četvrtfinala stiže u Arenu. Na golu Danijel Šarić, na krilima Gudjon Valur Sigurdsson i Victor Tomas, pivoti Sorhaindo i Noddesbo, a vanjska linija čudesna - uz već spomenute Karabatića i Lazarova tu su Sergej Rutenka, Raul Entrerrios, Daniel Sarmiento, Wael Jallouz....

Barcelona je upravo sa Zagrebovim protivnikom iz osmine finala Koldingom bila smještena u skupinu B gdje je završila na prvom mjestu, uz osam pobjeda, jedan remi (kod Koldinga) i jedan poraz (kod Wisle Plock). U osmini finala su osramotili Aalborg slavivši u prvoj utakmici u Danskoj s 31:11, dok su uzvratu zaigrali znatno opuštenije i slavili sa "samo" sedam razlike (29:22).

Već godinama Barcelona dominira španjolskim rukometom, a potvrda nevjerojatne superiornosti stigla je prošle sezone kada su osvojili prvenstvo s 30 pobjeda u 30 kola, što nikad nikom nije uspjelo.

Ukupno su osam puta bili prvaci Europe, a posljednji put im je to uspjelo 2011. kada su u španjolskom finalu u Koelnu svladali Ciudad Real, klub koji više ne postoji. Prije velikog remonta koji se sprema na ljeto (vjerojatni Karabatićev povratak u PSG...) pobjedničkoj momčadi ovo je zadnja šansa da vrate primat u Europi, jer zadnje tri sezone klupskim rukometom dominiraju Nijemci...

Parovi četvrtfinala:

PPD Zagreb - Barcelona
Vardar - Kielce
PSG - Veszprem
Szeged - Kiel

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider